Αρχική » Άκης Τσελέντης για Αρκαλοχώρι: «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, γιατί δεν βάζουν τον κόσμο στο κλειστό του μπάσκετ;» (video)
Ελλάδα Πολιτική

Άκης Τσελέντης για Αρκαλοχώρι: «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, γιατί δεν βάζουν τον κόσμο στο κλειστό του μπάσκετ;» (video)

«Η περιοχή Αρκαολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά»

Μπορεί το Αρκαλοχώρι να βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμολόγων τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται κι άλλες περιοχές, όπως εξήγησε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει». Συγκεκριμένα, έκανε σαφές πως εκτός από την πόλη της Κρήτης, ερευνώνται η Νίσυρος αλλά και η Θήβα για την σεισμική τους δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, ο κ. Τσελέντης έκανε γνωστό πως από τον Ιούνιο έχουν σημειωθεί στο νησί 2.870 σεισμοί. «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, πρέπει να βάλουν τον κόσμο μέσα. Γιατί δεν τους βάζουν στο κλειστό του μπάσκετ;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

5,8 Ρίχτερ ο κύριος σεισμός

Ο Άκης Τσελέντης εξήγησε ότι ο κύριος σεισμός ήταν 5,8 Ρίχτερ,προσθέτοντας ότι το ρήγμα αυτό δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ. «Το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», είπε αλλά συμπλήρωσε ότι «η Αττική επηρεάζεται από Θήβα και έχουμε και άλλα ρήγματα».

«Στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου ασχοληθήκαμε για γύρω ρήγματα που μπορεί να δώσουν μεγάλο σεισμό και κάποιο μέλος για λίγα λεπτά δημοσιότητας βγήκε και το είπε. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση» κατέληξε.