Αρχική » Άκρα του τάφου σιωπή για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους
Ελλάδα Πολιτική

Άκρα του τάφου σιωπή για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να περιμένει «στη γωνία»

Εξαιρετικά θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον Ιούλιο.

Πριν από ενάμιση μήνα, εν μέσω «πολέμου» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ελλιπούς δήλωσης «πόθεν έσχες» από το πρωθυπουργικό ζεύγος, ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε τα σχετικά στοιχεία στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, με την αρμόδια υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της επιτροπής -που αποτελείται και από ορκωτούς λογιστές- να έχει αναλάβει να ελέγξει τα επίμαχα έγγραφα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπηρεσία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τον έλεγχο, ώστε να εισηγηθεί στην επιτροπή ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Σε περίπτωση που η υπηρεσία κρίνει ότι από τα στοιχεία προκύπτουν κενά και ερωτήματα, τότε η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία είχε τεθεί στο αρχείο, θα ανοίξει εκ νέου.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, εξ εγκύρου πηγής, δεν αναμένεται να προγραμματιστεί άμεσα νέα συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα στην τύχη του, επιμένοντας μέχρι τέλους πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι διατηρούσε παρανόμως εταιρία στη Γαλλία, την οποία και δεν συμπεριέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

https://www.newsbreak.gr/politiki/246652/pothen-esches-prothypoyrgiko-zeygos/