Αρχική » Άναψαν το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων
Video Ελλάδα

Άναψαν το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων

Θετική είναι η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εθελοντικό εμβολιασμό 15-17 ετών, με γονική συναίνεση, όπως ανέφερε σήμερα η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο εμβολιασμός στους εφήβους «θα προσέφερε ένα σημαντικό ποσοστό προστασίας» κατά της νόσου Covid-19, ειδικά σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Σημείωσε επίσης ότι οι έφηβοι συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού, τονίζοντας παράλληλα ότι με τον εμβολιασμό τους θα προσφέρουν έμμεση προστασία και σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. «Με τον εμβολιασμό των εφήβων, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πληθυσμός που παραμένει ανεμβολίαστος, είναι άτομα κάτω των 18 ετών, είπε επίσης η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19, η ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, δηλαδή των παιδιών που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006. 

Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.TAGS