Αρχική » «Άστραψε και βρόντηξε» ο Ν.Τραμπ: «Ή να πάρουμε τον εξοπλισμό μας πίσω ή να τους βομβαρδίσουμε μέχρι εξαφάνισης»
Διεθνή

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ν.Τραμπ: «Ή να πάρουμε τον εξοπλισμό μας πίσω ή να τους βομβαρδίσουμε μέχρι εξαφάνισης»

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρώην πρόεδρος τω ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του για την απόσυρση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έχοντας αφήσει πίσω τους στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ ή θα πάμε να τον πάρουμε ή θα τους βομβαρδίζουμε όπως ποτέ άλλοτε.

Διαβάστε τη δήλωσή του:

 «Ποτέ στην ιστορία μια αποχώρηση από μια πολεμική σύγκριση δεν είχε γίνει αντικείμενο τόσο κακού χειρισμού ή ανικανότητας όπως η αποχώρηση από την διοίκηση Μπάιντεν από το Αφγανιστάν.

Επιπρόσθετα, όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός πρέπει να ζητηθεί να επιστραφεί αμέσως πίσω στις ΗΠΑ. Αυτό  περιλαμβάνει και την τελευταία δεκάρα του εξοπλισμού που κοστίζει 85 δισ.$.

Εάν δεν επιστραφεί πίσω τότε πρέπει ή πάμε ξανά εκεί με πρωτοφανή στρατιωτική ισχύ και να τον πάρουμε ή να τον βομβαρδίζουμε μέχρι να τον καταστρέψουμε όλο

Κανείς και ποτέ δεν σκέφτηκε ποτέ μια τέτοια βλακεία, ότι  αυτή η αδύναμη απόσυρση, θα ήταν δυνατή!»

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες από τους Ταλιμπάν το τελευταίο αμερικανικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ βάζοντας τέλος στην 20ετή στρατιωτική παρουσία  των ΗΠΑ στη χώρα.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/1013561_astrapse-kai-vrontixe-o-ntramp-i-tha-paroyme-ton-exoplismo-mas-piso