Αρχική » Άφαντος ο «εισαγόμενος» νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας του Μητσοτάκη
Πολιτική

Άφαντος ο «εισαγόμενος» νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας του Μητσοτάκη

Θα έχουμε υπουργό Πολιτικής Προστασίας… αλλά θα είναι σαν να μην έχουμε. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την ηχηρή απουσία της Πολιτικής Προστασίας από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τα καλά και τα κακά του, έδινε το «παρών» σε όλες τις ενημερώσεις,
ανακοίνωνε τις δύσκολες αποφάσεις και -τέλος πάντων- προσπαθούσε φιλότιμα να εξηγήσει ακόμα και τα…ανεξήγητα.

Ωστόσο, όλα αυτά για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας φαίνεται πως είναι ψιλά γράμματα. Ερχόμενος από τις Βρυξέλλες, ο Χρήστος Στυλιανίδης φαίνεται πως την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου για τα περιοριστικά μέτρα ή ερμηνείας των υφιστάμενων μέτρων δεν τη συμμερίζεται και αρκείται σε γραπτές ανακοινώσεις. Μάλλον η άμεση επαφή με τον κόσμο είναι κάτι πολύ ευτελές για τον… «άριστο» πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος φαίνεται πως αντιλαμβάνεται την υπουργοποίησή του ως… χάρη που έκανε στον ελληνικό λαό και όχι το αντίθετο.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει την απουσία του από την εμπροσθοφυλακή της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό;

Ας ελπίσουμε πως ο νέος υπουργός πηγαίνει τουλάχιστον στο γραφείο του και έχει κατανοήσει πως ο ρόλος του είναι κομβικός για μια χώρα που έχει θρηνήσει πάνω από 14.000 θανάτους από τον κορωνοϊό και έχει δει τα δάση του να καίγονται το τελευταίο καλοκαίρι. Εκτός κι αν η συμφωνία υπουργοποίησής του περιελάμβανε ότι θα έχει ρόλο «παρατηρητή» έως ότου επιστρέψει στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου…

Ιδωμεν!