Αρχική » Έκαναν ξανά την κοινωνία και την αγορά ΜΠΑΧΑΛΟ οι Άριστοι….«Κεραυνοί» από την εστίαση για τα νέα μέτρα: «Μας βάζουν σε άτυπο lockdown!»
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Έκαναν ξανά την κοινωνία και την αγορά ΜΠΑΧΑΛΟ οι Άριστοι….«Κεραυνοί» από την εστίαση για τα νέα μέτρα: «Μας βάζουν σε άτυπο lockdown!»

ΠΟΕΣΕ: Η κυβέρνηση να σταματήσει να εργαλειοποιεί τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίζοντας τη χώρα σε πολίτες «δύο ταχυτήτων».

Η απαγόρευση εισόδου των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα είτε επειδή φοβούνται, είτε επειδή η κατάσταση της υγείας τους, δεν τους το επιτρέπει σύμφωνα με τους γιατρούς τους, σε όλους τους κλειστούς χώρους ξυπνά μνήμες από «σκοτεινές» εποχές και προκαλεί ανησυχία.

Η κυβέρνηση, με σπασμωδικές κινήσεις, μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες- τακτική που ακολουθεί σε κάθε κρίση- και αφού στερεί το δικαίωμα στην δωρεάν εξέταση Covid-19 στις δημόσιες υπηρεσίες, ετοιμάζεται να παρακολουθήσει την κατάρρευση του κλάδου της εστίασης, μετά από τόσους μήνες οικονομικής ασφυξίας που προκάλεσαν τα lockdown.

Μέτρα-λαιμητόμος για τον πολύπαθο κλάδο
Τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας παραμένει ανεμβολίαστος, αποφασίζονται και ανακοινώνονται μέτρα-λαιμητόμος για τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν θα επιτρέπεται να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, γεγονός που προαναγγέλλει «λουκέτο» για χιλιάδες επιχειρήσεις που τόσο επλήγησαν, αφού έμειναν για ολόκληρους μήνες κατεβασμένα ρολά.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) καταδικάζει τα μέτρα διαχωρισμού που ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τη στιγμή μάλιστα που «κόβουν» τα μέτρα στήριξης που παρείχαν. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΕ, η κυβέρνηση θέτει ξανά τον κλάδο σε μίνι lockdown, ενώ ταυτόχρονα εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και καλεί την κυβέρνηση να μην εργαλειοποιεί, για μια ακόμη φορά, τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και μάλιστα την ίδια ώρα που έχει αποσύρει τα μέτρα στήριξης που παρείχε. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε κλειστός και συσσώρευε χρέη και ζημίες, ως o «πολιορκητικός κριός» απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που άντεξαν το προηγούμενο διάστημα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχαν. Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δουλέψαν 1,5 μήνα το καλοκαίρι δεν είναι ικανή συνθήκη για να ισοσκελίσει τις απώλειες των 15 προηγούμενων μηνών».

Η ΠΟΕΣΕ και τα Μέλη της σέβονται την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες και τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν, όμως ζητούν από την κυβέρνηση στα μέτρα που εξήγγειλε να παράσχει αντισταθμιστικά προς στις επιχειρήσεις του Κλάδου για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όπως:

Μείωση ενοικίων
Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
Νέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις του κλάδου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων – ΠΟΕΣΕ

4 ώρ.  · Σε μίνι lockdown βάζουν την εστίαση από τις 13 Σεπτέμβριου έως τις 31 Μαρτίου τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Σε μίνι lockdown μπαίνει η αγορά της εστίασης από τις 13 Σεπτέμβριου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την παρουσία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) .«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και καλεί την κυβέρνηση να μην εργαλειοποιεί, για μια ακόμη φορά, τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και μάλιστα την ίδια ώρα που έχει αποσύρει τα μέτρα στήριξης που παρείχε. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε κλειστός και συσσώρευε χρέη και ζημίες, ως o «πολιορκητικός κριός» απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που άντεξαν το προηγούμενο διάστημα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχαν. Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δουλέψαν 1,5 μήνα το καλοκαίρι δεν είναι ικανή συνθήκη για να ισοσκελίσει τις απώλειες των 15 προηγούμενων μηνών».Η ΠΟΕΣΕ και τα Μέλη της σέβονται την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες και τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν, όμως ζητούν από την κυβέρνηση στα μέτρα που εξήγγειλε να παράσχει αντισταθμιστικά προς στις επιχειρήσεις του Κλάδου για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όπως:Μείωση ενοικίωνΔυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίαςΝέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις του κλάδουΑπό το Γραφείο Τύπου

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα