Αρχική » Έκλεισαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας – Δεν λειτουργούσαν τα ILS και ακυρώθηκαν 180 πτήσεις
Ελλάδα

Έκλεισαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας – Δεν λειτουργούσαν τα ILS και ακυρώθηκαν 180 πτήσεις

Καταλύτης στην ανάδειξη της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας τη κυβέρνησης για τα πραγματικά προβλήματα, αποτέλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα», το σφοδρό πέρασμα της οποίας, εκτός από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό και την απίστευτη ταλαιπωρία επιβατών σε τρένα, προκάλεσε και την ακύρωση 180 περίπου πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωση Ελεγκτών Εναερίας Κυκλοφορίας (ΕΕΚΕ), χθες 180 περίπου πτήσεις από και προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ακυρώθηκαν, καθώς τα συστήματα ILS, που είναι απολύτως απαραίτητα για την καθοδήγηση και προσγείωση των αεροσκαφών, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, εν μέσω της κακοκαιρίας.ADVERTISING

«H υποχρηματοδότηση του παρόχου, οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του απαραίτητου εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και η γραφειοκρατία που εν γένει χαρακτηρίζει τις διαδικασίες προμηθειών του Δημοσίου, έχουν καταστήσει ολοένα δυσχερέστερη την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας», τονίζει η ΕΕΚΕ προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν η ακύρωση τουλάχιστον 90 αφίξεων, ανάλογου αριθμού αναχωρήσεων και η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών».

Η ένωση των Ελεγκτών Εναερίας Κυκλοφορίας προειδοποιεί για την «απαξίωση και την υποβάθμιση που υφίσταται ο πάροχος εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα» ζητώντας παράλληλα «την αναγκαία στήριξη από τους αρμοδίους πριν να είναι πολύ αργά».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας πολλοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποκλείστηκαν για ώρες, ενώ «μετέβησαν από και προς την εργασία τους» με εξαιρετική δυσκολία.

Οι ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας «έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εξυπηρετώντας με τον βέλτιστο και με ασφάλεια όλη την κυκλοφορία παρέχοντας τις υπηρεσίες τους πέραν του ωραρίου τους» τονίζει η ΕΕΚΕ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο «μπλακ άουτ» είχε σημειωθεί και στις 16 του περασμένου Δεκεμβρίου όταν για μία ώρα «έπεσε» το σύστημα του ραντάρ στο Κέντρου Ελέγχου περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ), και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αναγκάστηκαν να καθοδηγήσουν τα αεροπλάνα μέσω ασυρμάτου, θυμίζοντας παρελθούσες εποχές.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Ακολουθήστε το pronews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις