Αρχική » Έλληνες χάκερ «έριξαν» το τραπεζικό σύστημα των Σκοπίων! Τους ψάχνει το Τσιπρο-Μητσοτακέικο για να τους στείλει στη Μπουζού….
Διεθνή Ελλάδα

Έλληνες χάκερ «έριξαν» το τραπεζικό σύστημα των Σκοπίων! Τους ψάχνει το Τσιπρο-Μητσοτακέικο για να τους στείλει στη Μπουζού….


Δεν δίστασαν, μάλιστα, να προειδοποιήσουν για την ενέργειά τους!
Σε νέα επίθεση προέβη το βράδυ της Τρίτης γνωστή ομάδα Ελλήνων χάκερ, η οποία «χτύπησε» το τραπεζικό σύστημα των Σκοπίων, ρίχνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις ιστοσελίδες των τραπεζών της γειτονικής χώρας.

Όπως, πάντως, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Βόρειας Μακεδονίας το πρωί της Τετάρτης «ως αποτέλεσμα επίθεσης DDoS χθες το βράδυ, η πρόσβαση στις ιστοσελίδες της Εθνικής Τράπεζας (NB) και των εγχώριων τραπεζών παρεμποδίστηκε ή μπλοκαρίστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα». Αυτό ξεπεράστηκε στο συντομότερο δυνατό με τα μέτρα που έλαβαν η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους παρόχους των ιστοσελίδων. «Η ασφάλεια, η εμπιστευτικότητα και η ακεραιότητα των δεδομένων, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ», υποστήριξε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, την επίθεση επιβεβαίωσε η ομάδα χάκερ «Powerful Greek Army» («Ισχυρός Ελληνικός Στρατός»), ανακοινώνοντας στο Twitter ότι επιτέθηκε σε πολλές τράπεζες της γειτονικής χώρας, μεταξύ των οποίων η Κεντρική Συνεταιριστική Τράπεζα, η TTK Bank, η UNI Bank, η ProCredit Bank, η NBRM, η Stopanska Banka AD Bitola, η Sparkasse, η Komercijalna και άλλες, κάτι, για το οποίο, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει με σχετική ανάρτηση τη Δευτέρα 21/2!

Η TTK Bank ανακοίνωσε ότι αποφεύχθηκε επιτυχώς επίθεση χάκερ στον ιστότοπό της και ότι δεν υπήρξαν συνέπειες και ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η αστυνομία.

Δεύτερη επίθεση
Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που πραγματοποιεί μέσα στο μήνα η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ, μετά το «χακάρισμα» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας των Σκοπίων στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου, μάλιστα, είχαν «ταγκάρει» και τους λογαριασμούς του δημόσιου φορέα στα κοινωνικά δίκτυα. «Η σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βόρειας Μακεδονίας έχει χακαριστεί από τον “Ισχυρό Ελληνικό Στρατό”», είχε αναφέρει τότε η ομάδα χάκερ σε σχόλιο της στο Twitter, συμπληρώνοντας σε… απειλητικό ύφος «έχουμε πρόσβαση ακόμα και στα συστήματα κάμερας τους. Σας παρακολουθούμε 24/7, έχουμε μάτια παντού στα Σκόπια».

Ετικέτες