Αρχική » Ήρθαν οι πρώτοι Αφγανοί στην Ελλάδα: Πέρασαν τα «απροσπέλαστα» σύνορα και εντοπίστηκαν… στη Λαμία!
Ελλάδα

Ήρθαν οι πρώτοι Αφγανοί στην Ελλάδα: Πέρασαν τα «απροσπέλαστα» σύνορα και εντοπίστηκαν… στη Λαμία!

Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι Αφγανοί, καθώς το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκαν στο ΚΤΕΛ των Υπεραστικών Λεωφορείων στην οδό Ταϋγέτου στη Λαμία, πέντε άτομα.

Μάλιστα οι πέντε Αφγανοί που εντοπίστηκαν στη Λαμία είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί αρχικά στο Δομοκό, παρόλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Λαμία.


Οι συγκεκριμένοι Αφγανοί, που εντοπίστηκαν να κινούνται στο 32ο χλμ Λαμίας – Λάρισας στο ύψος του Δομοκού, όπου τους εγκατάλειψε πιθανότατα κάποιος διακινητής, έλαβαν διορία 10 ημερών να επιστρέψουν οικειοθελώς «για λόγους κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς», όπως αναφέρεται, στην πατρίδα τους ή στη χώρα από την οποία μπήκαν.

Όπως αναφέρει το lamiareport, στα ΚΤΕΛ, βρέθηκε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός με τις επικεφαλής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη διενέργεια αρχικά τεστ covid που βγήκαν όλα αρνητικά. Κατά δήλωσή τους, οι τέσσερις εκ των πέντε είναι ανήλικοι, 16 με 18 ετών που είχαν φύγει από το ίδιο χωριό του Αφγανιστάν και τα δύο μάλιστα ήταν αδέρφια.


Τους δόθηκε φαγητό αλλά και οδηγίες για να φτάσουν στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με το χαρτί θα έχουν προσωρινή διαμονή. Για 9 ακόμη ημέρες θα μπορούν να κινούνται οπουδήποτε πλην των νομών Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και των νήσων Κέρκυρας, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Ρόδου.