Προ των πυλών νέο κύμα ανατιμήσεων, ενώ η ακρίβεια καλπάζει. Ματώνουν» τα νοικοκυριά.

SOOC

Newsroom
06:38 – 14/01/2023
Τελευταία ενημέρωση: 07:57 – 14/01/2023
Δεν προλαβαίνουν να μετρούν αυξήσεις οι καταναλωτές καθώς το κύμα ακρίβειας δεν δείχνει να περιορίζεται ούτε από «καλάθια νοικοκυριού» ούτε από κάθε λογής pass που σκαρφίζεται η κυβέρνηση.
Ένα σερί 19μηνων αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχει γονατίσει τα νοικοκυριά που με τεχνάσματα (μείωση ποσότητας ή αντικατάσταση προϊόντων με συναφή φθηνότερα) αγωνίζεται να «τα φέρει βόλτα».
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι αυξήσεις σε γαλακτοκόμικά και αυγά είναι της τάξης του 25,6% ενώ οι νέοι τιμοκατάλογοι προβλέπουν αυξήσεις 2-7%. Συνολικά δηλαδή 32,6% πάνω.
Φωτιά είναι όμως οι τιμές σε ψωμί και δημητριακά. Στο 18,1% είναι είναι η αύξηση έως τώρα στις τιμές και προβλέπονται νέες ανατιμήσεις +7%.Συνολικά δηλαδή μιλάμε για αυξήσεις 25,1%.
Στα λαχανικά οι τιμές τον τελευταίο χρόνο ανέβηκαν κατά 13,1%.