Αρχική » Ίλιγγος από την ακρίβεια αλλά ο Μητσοτάκης σφυρίζει κλέφτικα: Αυξήσεις στα προϊόντα που φτάνουν το 61% – «Φωτιά» σε γαλακτοκομικά – δημητριακά
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Ίλιγγος από την ακρίβεια αλλά ο Μητσοτάκης σφυρίζει κλέφτικα: Αυξήσεις στα προϊόντα που φτάνουν το 61% – «Φωτιά» σε γαλακτοκομικά – δημητριακά

Προ των πυλών νέο κύμα ανατιμήσεων, ενώ η ακρίβεια καλπάζει. Ματώνουν» τα νοικοκυριά.

Ίλιγγος από την ακρίβεια: Αυξήσεις στα προϊόντα που φτάνουν το 61% – «Φωτιά» σε γαλακτοκομικά - δημητριακά

SOOC

Newsroom

    

Newsroom

06:38 – 14/01/2023

Τελευταία ενημέρωση: 07:57 – 14/01/2023

Δεν προλαβαίνουν να μετρούν αυξήσεις οι καταναλωτές καθώς το κύμα ακρίβειας δεν δείχνει να περιορίζεται ούτε από «καλάθια νοικοκυριού» ούτε από κάθε λογής pass που σκαρφίζεται η κυβέρνηση.

Ένα σερί 19μηνων αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχει γονατίσει τα νοικοκυριά που με τεχνάσματα (μείωση ποσότητας ή αντικατάσταση προϊόντων με συναφή φθηνότερα) αγωνίζεται να «τα φέρει βόλτα».

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι αυξήσεις σε γαλακτοκόμικά και αυγά είναι της τάξης του 25,6% ενώ οι νέοι τιμοκατάλογοι προβλέπουν αυξήσεις 2-7%. Συνολικά δηλαδή 32,6% πάνω.

Φωτιά είναι όμως οι τιμές σε ψωμί και δημητριακά. Στο 18,1% είναι είναι η αύξηση έως τώρα στις τιμές και προβλέπονται νέες ανατιμήσεις +7%.Συνολικά δηλαδή μιλάμε για αυξήσεις 25,1%.

Στα λαχανικά οι τιμές τον τελευταίο χρόνο ανέβηκαν κατά 13,1%.