Αρχική » Αίσχος! Ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» κατηγορεί τους διασώστες της ΕΜΑΚ για κατασκοπεία!
Διεθνή

Αίσχος! Ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» κατηγορεί τους διασώστες της ΕΜΑΚ για κατασκοπεία!

«Κάποιοι “γείτονες” με τη δικαιολογία της βοήθειας έστειλαν ομάδες που κατασκόπευαν» δηλώνει χωρίς ντροπή ο Τζιχάτ Γιαϊτζί

Την ώρα που οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ δίνουν όλο τους το είναι, παλεύοντας μέσα στις αντιξοότητες προκειμένου να διασώσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρίαβρέθηκε άνθρωπος να καταφερθεί εναντίον τους.

Και όχι κάποιος «τυχαίος», αλλά ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας και «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος χωρίς ντροπή, αλλά με περίσσιο θράσος βγήκε να πει πως η ελληνική αποστολή πήγε στην Τουρκία για… κατασκοπία!

Συνεχίζοντας απτόητος τα «πολιτικά παιχνίδια», ακόμη και τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές ώρες, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί επιστρέφει με μια εξοργιστική ανάρτηση στα social media, όπου αναφέρει  τα ακόλουθα:

«Θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να αναλύσουμε τους στρατιωτικούς και κοινωνικούς κινδύνους αυτού του σεισμού, ο οποίος χτύπησε επαρχίες όπως το Χατάι, το Καχραμάνμαράς, τη Μαλάτια, το Γκαζιαντέπ, το Κιλίς και το Ντιγιάρμπακιρ στις 6 Φεβρουαρίου 2022. Ειδικά στις επαρχίες μας όπως η Γκαζιαντέπ, η Χατάι και το Κιλίς, υπάρχουν προσφυγικοί καταυλισμοί καθώς και προσφυγικές γειτονιές.

Τόσο η κοινωνική ψυχολογική δομή όσο και οι διαστάσεις ασφάλειας αυτής της κατάστασης πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αμερικανική βάση στην περιοχή. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τέτοια περιβάλλοντα μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες στους εχθρούς της Τουρκίας να εφαρμόσουν αυτά τα σενάριαΟι λύκοι αγαπούν τον ομιχλώδη καιρό. Υπάρχουν διακοπές στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και παροχής βοήθειας στην Τουρκία, κ.λπ.

Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πουν και να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο λαός μας και η πολιτεία μας να είναι σε εγρήγορση και να μην επιτρέπουν καμία αναταραχή, σύγχυση και χάος στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Σε τέτοιες καταστροφές μεγάλης κλίμακας, είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε τους δεσμούς γύρω από το κράτος μας, χωρίς τη διάκριση εξουσίας – αντιπολίτευσης.

Δεν είναι η ώρα να εκμεταλλευτούμε πολιτικά αυτήν την καταστροφή! Η Πολιτεία και το Έθνος ανήκουν σε όλους μας! Αποδείχθηκε ότι, όπως το 1999, κάποιοι “γείτονες”, με τη δικαιολογία της βοήθειας, έστειλαν ομάδες που κατασκόπευαν».

Ετικέτες