Αρχική » ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ. ΣΕ ΜΙΑ …ΦΙΛΟΛΟΓΟ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΝΕΘΕΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ -ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ- ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!
Ελλάδα Πολιτική

ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ. ΣΕ ΜΙΑ …ΦΙΛΟΛΟΓΟ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΝΕΘΕΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ -ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ- ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!

Η …ανάπτυξη έρχεται, αλλά ποια “ανάπτυξη”; Μα, φυσικά η …γαλάζια “ανάπτυξη”, αυτή που αφορά μόνο την κυβέρνηση του Κούλη, τους υπαλλήλους και τους ανθρώπους της. Αυτοί είναι που με πρόσχημα τα κονδύλια για την “ανάπτυξη” ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ένα ακόμη φαγοπότι. Με χρυσά κουτάλια τρώνε ήδη, με ακόμη πιο χρυσά σχεδιάζουν να φάνε για όσο διάστημα ακόμη παραμείνουν στην εξουσία πριν καταρρεύσουν ολοκληρωτικά. Και το φαγοπότι δεν έχει να κάνει μόνο με αυτούς που παίρνουν και θα παίρνουν το επόμενο διάστημα το χρήμα, αλλά κι εκείνους που το μοιράζουν. Οι ευνοούμενοι του καθεστώτος βάζουν τα κονδύλια στην τσέπη, τα οποία κονδύλια γαλάζιοι πραιτοριανοί είναι εκείνοι που τα δίνουν…
Η σημερινή μας αποκάλυψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι αποδεικνύει με έναν πολύ χαρακτηριστικό τρόπο το πώς στήνεται το “πάρτι” για τη μοιρασιά των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ την ίδια ώρα που αναμένονται και τα πρώτα δισεκατομμύρια από τα 32 δις που έχει για τη χώρα μας το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία θα μοιραστούν με την ίδια μέθοδο. Και μάλιστα τους έχουν πάρει ήδη χαμπάρι και οι φίλοι τους οι Ευρωπαίοι οι οποίοι καθώς φοβούνται ότι θα πέσει μεγάλο κράξιμο από τις άλλες χώρες, με το πλιάτσικο που θα γίνει, προσπαθούν να τους βάλουν κάποιο χαλινάρι.
Η απόφαση που φέρνουμε στην επιφάνεια είναι από το υπουργείο Ανάπτυξης του φοβερού και τρομερού Άδωνι Γεωργιάδη. Με την απόφαση αυτή λοιπόν γίνεται με απευθείας ανάθεση ο διορισμός μιας κυρίας η οποία θα ασχολείται ενεργά και άμεσα με τις επιχειρήσεις που θα παίρνουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2007. Δηλαδή τα προγράμματα δισεκατομμυρίων του ΕΣΠΑ που έχουν αρχίσει ήδη να “τρέχουν” από πέρσι.

ΑΠΟΦΑΣΙ1

Το πρώτο ζήτημα είναι και το πιο άμεσο. Η απευθείας ανάθεση στην κυρία αυτή η οποία εμφανίζεται μάλιστα ενώ είναι φυσικό πρόσωπο ως “εταιρεία”. Και η ιδιότητά της η οποία εμφανίζεται στην απόφαση είναι “σύμβουλος Ανάπτυξης”.

Ζήτημα δεύτερο. Η κυρία που παίρνει με απευθείας ανάθεση τη δουλειά από τον Άδωνι και λέγεται Φωτεινή Κυριακίδου, είναι στην πραγματικότητα μια …φιλόλογος. Μια εντυπωσιακή και …αποκαλυπτική γυναίκα μεν, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες που η ίδια αναρτά, η οποία δεν παύει όμως να είναι φιλόλογος η οποία χρίστηκε -ή και αυτοχρίστηκε- και σύμβουλος ανάπτυξης. Με τέτοια κάλλη και με τέτοια εμφάνιση φαίνεται όντως ότι είναι για μεγάλη “ανάπτυξη”.

ΑΠΟΦΑΣΗ2

Το τρίτο ζήτημα είναι ότι η εν λόγω “σύμβουλος ανάπτυξης” με τα θεσπέσια γυναικεία προσόντα είναι ταυτόχρονα και υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Ανήκει στο κομματικό στράτευμα και έχει μπόλικες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό, σε διάφορους τομείς.

Για την ακρίβεια, η  Φωτεινή – η Φαίη, όπως είναι το χαϊδευτικό της- Κυριακίδου εμφανίζεται να συμμετέχει σε κομματικές δραστηριότητες της ΝΔ και να αρθρογραφεί με τις εξής ιδιότητες:

Σύμβουλος Ανάπτυξης

Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος, Παν. Ιωαννίνων

Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Δ.Π.Μ.Σ. πάνω στην ”Κοινωνική Καινοτομία και την Στρατηγική Ανάπτυξη”, Παν. Πελοποννήσου και Ε.Κ.Κ.Ε.

Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Νέας Σμύρνης

Εκλεγμένη Σύνεδρος του 14ο Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης την βρίσκουμε να γράφει μαζί με άλλους νεοδημοκράτες προπαγανδιστικά κείμενα για τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μ. Τσαβούσογλου και τις συζητήσεις μαζί του για τη συνθηκολόγηση και το ξεπούλημα του Αιγαίου που ετοιμάζει ο Κούλης στον Ερντογάν…

—————————— ——-

ΔΕΝΔΙΑΣ-ΦΑΙΗ

Η απόφαση έχει ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2022, την υπογράφει για λογαριασμό του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων η γενική γραμματέας Βιομηχανίας Θωμαϊς Ευτυχίδου και έχει ως θέμα: “Απόφαση απευθείας ανάθεσης, στην εταιρεία, με την επωνυμία ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ –ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – για την υλοποίηση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, για την προετοιμασία δράσεων που αφορούν στην διαδικασία της διαδοχής επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027».

Και πώς έχει στηθεί αυτό το …μικρό κόλπο -για την προετοιμασία του πιο μεγάλου κόλπου- για τη διαχείριση των δις του ΕΣΠΑ;

Προηγήθηκε στις 8-2-2022 η “πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ –ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- για την υλοποίηση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, για την προετοιμασία δράσεων που αφορούν στην διαδικασία της διαδοχής επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027»

Ακολούθησε την επομένη, 9-2-2022, η “προσφορά της εταιρείας ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ , με συνολική προσφερόμενη τιμή ανευ ΦΠΑ 15.600,00€ και με ΦΠΑ 19.344,00€, την οποία αποδεχόμαστε”.

Και γιατί αυτό το ποσό; Διότι με βάση τη νομοθεσία υπάρχει “δυνατότητα απευθείας ανάθεσης προμήθειας παροχής υπηρεσιών έως του ύψους δαπάνης 20.000,00 ευρώ”. Καταλάβατε;

—————————— —————-

Και ως προς το περιεχόμενο της ανάθεσης, η απόφαση ορίζει:

“ Αναθέτουμε στην εταιρεία με την επωνυμία ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, βάσει του άρθρου 12 παρ 8 της ΥΑ 23451/ΕΥΣΣΑ 493/24-02-2017 (ΦΕΚ 677/Β/2017) «Διαδικασίες κατάρτισης, έγκρισης και υλοποίησης προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας, διαδικασίες δημιουργίας και διατήρησης καταλόγων προμηθευτών για την ανάθεση και υλοποίηση ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας», την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, για την προετοιμασία δράσεων που αφορούν στην διαδικασία της διαδοχής επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027» ,στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας », με Κωδικό ΟΠΣ 5000573 και εννάριθμο ΚΩΔ ΠΔΕ 2016ΣΕ11910005» Η υλοποίηση του έργου θα γίνει από τον Ανάδοχο, σύμφωνα με την προσφορά του ,την οποία αποδεχόμαστε και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος”.

Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ