Αρχική » «Αιμορραγεί» ακόμη περισσότερο από τα δεξιά η ΝΔ λόγω αντιρωσικής στάσης – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ελλάδα Πολιτική

«Αιμορραγεί» ακόμη περισσότερο από τα δεξιά η ΝΔ λόγω αντιρωσικής στάσης – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


Η κυβέρνηση έκανε εχθρική χώρα τη Ρωσία – Ποια κόμματα «κερδίζουν»

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία έσκασε σαν «βόμβα» για τους μη γνώστες, είναι αρκετά πιθανό να είναι η «αρχή του τέλους της δημοσκοπικής ηγεμονίας» της ΝΔ, αυτό διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

Πρόκειται για την πρώτη συστημική δημοσκόπηση που δείχνει την ξεκάθαρη πτώση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με αυτήν η ΝΔ βρίσκεται στο 27% και έχει διαφορά από η κάποτε διψήφια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ «εξανεμίστηκε». Να σημειωθεί ότι παρόμοια είναι και τα αποτελέσματα της Marc.

Βεβαίως και οι δύο δημοσκοπήσεις δεν δίνουν τα πραγματικά ποσοστά, αντιθέτως έχουν… διορθωθεί, ώστε να δείξουν ότι ακόμα και έτσι η Νέα Δημοκρατία παραμένει το πρώτο κόμμα. Η αλήθεια είναι ότι το κυβερνών κόμμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στο 23%.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για το Μαξίμου που καταγράφουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι η άνοδος των δεξιών κομμάτων.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το κόμμα του Η.Κασιδιάρη, Έλληνες για την Πατρίδα, εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 2,3%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου φτάνει στο κατώφλι της Βουλής με 2,9% και πλέον φαίνεται αρκετά πιθανό να βρίσκεται στη Βουλή.

Επιπλέον, η Ελληνική Λύση στην εκτίμηση ψήφου, της ίδιας εταιρείας, φλερτάρει με ποσοστό της τάξης του 6% και μάλιστα δεν αποκλείεται να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά εάν δεν δημιουργηθεί κάποιο δεξιό κόμμα που θα μπορέσει να πάρει το 13-14% που μέχρι και σήμερα παραμένει «ορφανό». Γαλάζιοι βουλευτές σημειώνουν ότι το κόμμα του Κ.Βελόπουλου κερδίζει πολλές ψήφους από τους φιλορώσους Νεοδημοκράτες.