Αρχική » Αμετανόητος: Πήρε δύσκολες αποφάσεις που… δικαιώθηκαν, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου!
Πολιτική

Αμετανόητος: Πήρε δύσκολες αποφάσεις που… δικαιώθηκαν, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου!

Ο υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας δικαιολόγησε τη στάση του με το… διαφορετικό πολιτικό γεωπολιτικό περιβάλλον!

Επειδή μια φορά ίσον καμία, ο Γιώργος Παπανδρέου «κατεβαίνει» υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και οδεύοντας προς τις εκλογές βγαίνει σε διάφορες εκπομπές για να αναλύσει το… όραμά του!

Έτσι μίλησε στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, απλά για να πείσει τον κόσμο πόσο αμετανόητος είναι, αφού μετά το «λεφτά υπάρχουν» μας έχωσε για τα καλά στα μνημόνια. Δήλωσε λοιπόν ότι έλαβε… δύσκολες αποφάσεις που όμως έχουν… δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού! Πόθεν έβγαλε αυτό το συμπέρασμα, μόνο ο ίδιος και το περιβάλλον του ξέρουν… Ανέφερε ότι δικαιώθηκε και η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει.

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα απάντησε: «Αποδείχθηκε ότι είναι ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα Μέσα Ενημέρωσης».

Ο άνθρωπος που εγκαινίασε και υπερασπίστηκε σθεναρά την ελληνοτουρκική φιλία, χορεύοντας μέχρι και ζεϊμπέκικα, από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, βρήκε σαν δικαιολογία για τη στάση του πως ήταν διαφορετικό το πολιτικό γεωπολιτικό περιβάλλον! Και ας μην έχουν αλλάξει εξωτερική πολιτική οι Τούρκοι εδώ και αιώνες απέναντί μας!

«Η πολιτική που εγκαινίασα δεν ήταν μόνο δικιά μου, ήταν και Σημίτη και Α. Παπανδρέου, διπλή πολιτική απέναντι σε Τουρκία. Από τη μια μεριά, ισχυρή άμυνα, ώστε να υπάρχει δύναμη αποτροπής η οποία σου δίνει δυνατότητα, αλλά και υποχρέωση να προχωρήσεις διπλωματικά για να βρεις λύσεις, πάντα μέσα στο πλαίσιο του δικαίου, κυριαρχικών δικαιωμάτων, Διεθνούς Δικαίου κλπ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες