Αρχική » Αμνοί με φύλακα τον λύκο. Θέλει να καταργήσει την ανεξαρτησία της Ε.Μ.Υ και του Αστεροσκοπείου /meteo
Ελλάδα Πολιτική

Αμνοί με φύλακα τον λύκο. Θέλει να καταργήσει την ανεξαρτησία της Ε.Μ.Υ και του Αστεροσκοπείου /meteo

Φαίνεται ότι το μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» του Αστεροσκοπείου στον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει ότι στο Τατόι κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της φωτιάς οι άνεμοι έφταναν τα 6 μποφόρ, την ώρα που ήταν μόλις… 2, ενόχλησε πάρα πολύ το Μαξίμου, το οποίο έβλεπε όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα να το διαψεύδουν.

Είπε ο Πρωθυπουργός χαρακτηριστικά:

«Θέλω να σας πω μετά βεβαιότητας, ότι ναι, ανεξάρτητοι φορείς, όπως η ΕΜΥ, όπως το Αστεροσκοπείο, θα πρέπει να συμπτυχθούν μέσα στην Πολιτική Προστασία. Πρέπει να αποτελούν μέρος της Πολιτικής Προστασίας και να μην είναι ανεξάρτητοι φορείς. Αυτή είναι η πρότασή μας, με χαρά να τη συζητήσουμε μαζί σας, να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το αν ο άνεμος ήταν 4 μποφόρ, ή 6 μποφόρ, ή 8 μποφόρ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Συνολικά για την εικόνα της χώρας δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να υπάρχει μια δομή εντός της Πολιτικής Προστασίας που να ενσωματώνει την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία που το κράτος έχει ως προς τα προγνωστικά μοντέλα».

Δεν γίνεται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, δεν γίνεται να μη συμφωνεί κάποιος με την κυβέρνηση , δεν γίνεται να την εκθέτει, πώς να το κάνουμε…