Αρχική » Ανακαλούν τις άδειες για τα αιολικά πάρκα στο μοναδικό βουνό της Βόρειας Εύβοιας που δεν κάηκε..Θα τις βάλουν μετά τις εκλογές….
Ελλάδα Πολιτική

Ανακαλούν τις άδειες για τα αιολικά πάρκα στο μοναδικό βουνό της Βόρειας Εύβοιας που δεν κάηκε..Θα τις βάλουν μετά τις εκλογές….

ανεμογεννήτριες

27-09-2021 • 21:47μμUPD: 27-09-2021 • 21:49μμ

Επιστολή του Κώστα Σκρέκα στη ΡΑΕ – Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή του στη ΡΑΕ ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ζητά την ανάκληση των αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων στη Βόρεια Εύβοια, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη του Δημάρχου Ιστιαίας–Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έδωσε άδεια για λειτουργία αιολικού πάρκου στο όρος Τελέθριο, το μοναδικό δηλαδή, βουνό της περιοχής που δεν επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου.

Γεγονός που δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του βουλευτή Ευβοίας και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών Μίλτου Χατζηγιαννάκη:

«Στην αρχή αποφάσισαν να βάλουνε ανεμογεννήτριες στο Τελέθριο όρος, το μοναδικό βουνό που σώθηκε από τη φωτιά. Μετά αντέδρασαν οι τοπικές κοινωνίες και αυτοί είπαν, εντάξει δεν θα βάλουμε τελικά. Αν δεν είναι αυτή «επιτελική» διακυβέρνηση τότε τι είναι. Όσο για τους νεόκοπους εθνικούς εργολάβους που έχασαν τις ανακληθείσες άδειες, δεν πειράζει, θα τα πάρουν με τόκο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».