Αρχική » Αναλγησία! Το Δημόσιο αρνείται την αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα
Ελλάδα

Αναλγησία! Το Δημόσιο αρνείται την αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα

Η οικογένεια ζητάει δικαίωση ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος – Τον Δεκέμβριο η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

Δικαίωση για τον άδικο χαμό του παιδιού τους ζητούν οι γονείς του 11χρονου Μάριου που έπεσε νεκρός τον Ιούνιο του 2017, μέσα στον χώρο του σχολείου, όταν χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα.

Η οικογένεια του μαθητή δίνει τον δικό της αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού τους που έχασε άδικα τη ζωή του μέσα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης. Το παιδί έπεσε αναίσθητο στο προαύλιο με αιμορραγία στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα κατέληξε, με τους γιατρούς να εντοπίζουν ότι είχε χτυπηθεί από σφαίρα.

Οι γονείς του μικρού μαθητή κατέθεσαν αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου το 2018 με την οποία ζητούσαν αποζημίωση για ψυχική οδύνη, επιρρίπτοντας ευθύνες στο κράτος για την εγκληματική παραμέληση στα θέματα ασφάλειας στο Μενίδι, παρά το γεγονός ότι οι αρχές ήταν απόλυτα ενήμερες για τις σφαίρες που έπεφταν βροχή ανά πάσα στιγμή και γνώριζαν μετά από καταγγελίες ότι η περιοχή μαστιζόταν από εγκληματικότητα. Επιπλέον, οι αρχές μετά την

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο έχει επιδικάσει συνολικά χρηματική αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένεια με την υπ’ αριθμ. Α1465/2020 απόφαση του. Συγκεκριμένα 130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000,00 στην αδερφή, 50.000 σε κάθε ένα από δύο γιαγιάδες και ένα παππού. με την υπ’ αριθμ. Α1465/2020 απόφαση του.

Ωστόσο το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, σημειώνοντας ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο του μικρού μαθητή.

Σχολιάζοντας αυτή την ενέργεια, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς, τόνισε: «Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου της σκέψης και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, εκτός από την απόρριψη της έφεσης, ζητήθηκε να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία ζητούσαν να να παραιτηθούν από την έφεσή τους, ενώ οι ίδιοι θα παραιτούνταν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Το Διοικητικό Εφετείο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του τον Δεκέμβριο. 

Ετικέτες