Αρχική » Ανασχηματισμός: Και δεύτερο ατόπημα Γεραπετρίτη!
Πολιτική

Ανασχηματισμός: Και δεύτερο ατόπημα Γεραπετρίτη!

ο κύριος Μάξιμος

08FB47A0 84B3 43FB B805 541DB88BA9C3

Ο μέγας συνταγματολόγος πήρε πάλι στον λαιμό του τον πρωθυπουργό

Δυστυχώς, η έλλειψη σοβαρότητας του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, εκθέτει για δεύτερη φορά τον πρωθυπουργό. Είναι όμως αδιανόητο ένας πρωθυπουργός να εκτίθεται για δεύτερη φορά στο ίδιο ακριβώς θέμα, από το ίδιο πρόσωπο. Μιλάω φυσικά για το διπλό φιάσκο με τον ανασχηματισμό.

Πριν λοιπόν κοπάσουν τα απόνερα από την πρωτοφανή εξέλιξη της απόπειρας υπουργοποίησης του ναυάρχου Αποστολάκη, στην οποία ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε κυρίαρχο ρόλο, έρχεται και η περίπτωση του Χρήστου Στυλιανίδη.

Ο υπουργός επικρατείας λοιπόν, ως «μέγας συνταγματολόγος», όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη δεν ήταν δυνατή, διότι δεν είναι Έλληνας πολίτης. Ή έστω, αφού όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παραχαράξει τον θεσμό της τιμητικής πολιτογράφησης, να ζητήσει χρόνο ώστε αυτό να καταστεί εφικτό.

Μιλάω για «παραχάραξη», διότι ουδέποτε στην ιστορία έχει δοθεί τιμητική πολιτογράφηση σε υπήκοο τρίτου κράτους, προκειμένου να υπουργοποιηθεί. Διότι απλούστατα, αυτή η περίπτωση, δεν υπάγεται σε καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση σε οποιονδήποτε πολίτη που δεν διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο υπουργός επικρατείας λοιπόν, λόγω της επιστημονικής του υπόστασης, όφειλε να τα γνωρίζει όλα αυτά και να ενημερώσει έγκαιρα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν αυτός ανακοινώσει την απόφαση του.

Το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, υπουργός ανακοινώνεται την Δευτέρα και ορκίζεται την Παρασκευή, φανερώνει ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Είτε επειδή δεν το γνώριζε, είτε επειδή ήθελε να τον εκθέσει. Γνωρίζοντας όμως τα τεκταινόμενα στο μέγαρο Μαξίμου, θεωρώ βέβαιο ότι το δεύτερο δεν ισχύει. Σε καμία περίπτωση ο Γεραπετρίτης δεν εκθέτει τον πρωθυπουργό εσκεμμένα. Άσχετα εάν το έχει καταφέρει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, πολλές από αυτές εξαιρετικά σοβαρές.

Αυτό που δεν γνωρίζω και δεν γνωρίζει ουδείς στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, είναι ο λόγος για τον οποίο ο υπουργός επικρατείας συνεχίζει να ασκεί μία τρομακτική και «ανεξήγητη» επιρροή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τα απανωτά ατοπήματα.