Αρχική » Ανικανός! Ο Μηταράκης ενημερώθηκε από δημοσιογράφους ότι μετανάστες μπήκαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Ανικανός! Ο Μηταράκης ενημερώθηκε από δημοσιογράφους ότι μετανάστες μπήκαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος


Έθεσε ερωτήματα για τα οποία ο ίδιος έπρεπε να γνώριζε τις απαντήσεις!
Τρόμο προκάλεσε η παραδοχή του Νότη Μηταράκη ότι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στα σύνορα της Ελλάδας, την ώρα μάλιστα που το θέμα με τους 38 μετανάστες στον Έβρο, βρίσκεται στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας εδώ και μέρες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ομολόγησε την ανικανότητα του, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές ενημερώθηκαν από… ξένους δημοσιογράφους ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος!

Μιλώντας στο OPEN, ο Μηταράκης παραδέχτηκε ότι γίναμε διεθνώς ρεζίλι καθώς η κυβέρνηση ενημερώθηκε από δημοσιογράφους ευρωπαϊκών μέσων ότι η ομάδα μεταναστών βρέθηκε 4 χιλιόμετρα μακριά από τη νησίδα που ανήκει σε τουρκικό έδαφος και πλέον βρίσκονται εντός της Ελλάδας!

Δηλαδή το επιτελείο του Μηταράκη δεν ήταν ικανό να παρακολουθήσει το θέμα και να εντοπίσει την πορεία των 38, την ώρα που το θέμα παρακολουθούσαν στενά ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έθεσε ερωτήματα για την πορεία που ακολούθησαν οι μετανάστες, όπως επίσης και για ποιος τους βοήθησε να μετακινηθούν παραχωρώντας τους μια βάρκα. Ερωτήματα για τα οποία ο ίδιος και το επιτελείο του έπρεπε να έχουν τις απαντήσεις!

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει την ανικανότητα της στο θέμα του ελέγχου και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στον Έβρο προκειμένου να μεταβεί στο ΚΥΤ Φυλακίου όπου και θα μεταφερθούν οι 38 μετανάστες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

«Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα μεταβεί σήμερα το πρωί στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου στον Έβρο προκειμένου να ενημερωθεί για την ομάδα μεταναστών η οποία αφίχθη χθες σε ελληνικό έδαφος καθώς και για την κατάσταση της υγείας τους. Στο τέλος της επίσκεψης θα προβεί σε δηλώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Με πληροφορίες από newsbreak.gr