Αρχική » Αντί να «τρίξει τα δόντια» στον Ερντογάν, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι… οι Τούρκοι είναι φίλοι μας!
Video Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Αντί να «τρίξει τα δόντια» στον Ερντογάν, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι… οι Τούρκοι είναι φίλοι μας!

facebook sharing button

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ομιλία του, αλλά, για μια ακόμη φορά, άλλα περιμέναμε να ακούσουμε και, δυστυχώς, άλλα ακούσαμε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τη μοναδική ευκαιρία απόψε όχι μόνο να «τρίξει τα δόντια» στον Ταγίπ Ερντογάν και στους υπόλοιπους Τούρκους πολιτικούς που καθημερινά εκτοξεύουν κάθε είδους απειλές κατά της χώρας μας, αλλά και να αποδείξει με απτά παραδείγματα, ότι η προπαγάνδα τους ως επί το πλείστον βασίζεται σε εξωφρενικά fake news, ενώπιον διπλωματών από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο μάλιστα έχει αναρτηθεί στον ΟΗΕ, και συνιστά την μεγαλύτερη παραβίαση του σκληρού πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς παραβιάζει ακόμα και τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας. Δεν είπε τίποτα για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου, Γενοκτονίες που, μάλιστα, είναι αναγνωρισμένες από το ελληνικό κοινοβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για την παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μεταναστευτικό, για την οποία μάλιστα έχει εισπράξει δισεκατομμύρια. Δεν είπε τίποτα για την εισβολή της Τουρκίας σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, πλέον της Κύπρου. Δεν είπε τίποτα ούτε για την αποδεδειγμένη στήριξη από το επίσημο τουρκικό κράτος τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το ισλαμικό κράτος, η μουσουλμανική αδελφότητα και η Χαμάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε στον υπόλοιπο κόσμο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ωστόσο, δεν ζήτησε να υλοποιηθούν τα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ με την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων από τη χώρα.

Τι έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός; Έπλεξε το… εγκώμιο της Τουρκίας για την -υποτιθέμενη- συμβολή της στη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τα σιτηρά, χωρίς, ωστόσο να πει κουβέντα για το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα της συμμαχίας που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά αντίθετα βοηθά την Ρωσία και το Ιράν να τις παρακάμψουν.

Δεν είπε κουβέντα ούτε και για το γεγονός ότι η Τουρκία έχει μεταβληθεί στον μεγαλύτερο έμπορο ηρωίνης του πλανήτη.

Έπειτα από αυτή την άθλια εμφάνιση του πρωθυπουργού, όποιος τον βοηθά να παραμείνει στη θέση του, διαπράττει έγκλημα κατά της ίδιας της Ελλάδας.

Αντί να «τρίξει τα δόντια» στον Ερντογάν, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι… οι Τούρκοι είναι φίλοι μας! (newsbreak.gr)

Ετικέτες