Αρχική » Απίστευτες θερμοκρασίες καταγράφησαν από drone στο κέντρο της Αθήνας (video)
Διεθνή Ελλάδα

Απίστευτες θερμοκρασίες καταγράφησαν από drone στο κέντρο της Αθήνας (video)

«Φλέγεται» τις τελευταίες μέρες η Αθήνα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε θερμοκρασίες που προκαλούν κυριολεκτικά πονοκέφαλο και ζάλη. 

Πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας με χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, καταγράφοντας πρωτόγνωρες θερμοκρασίες. Με δεδομένο ότι το κύμα καύσωνα βρίσκεται σε πλήρη, το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν στιγμιότυπα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C. Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφησαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60°C), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35°C).

https://youtube.com/watch?v=l38lojlawqg%3Ffeature%3Doembed