Αρχική » Αποκάλυψη: Συνεταιράκια ο Ανδρέας Πάτσης με τον Δημήτρη Πτωχό;
Ελλάδα Πολιτική

Αποκάλυψη: Συνεταιράκια ο Ανδρέας Πάτσης με τον Δημήτρη Πτωχό;

Γιατί μεταβίβασε το μετοχικό μερίδιο που είχε λίγες ημέρες πριν την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του;

Σοβαρές αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, ο οποίος όχι μόνο έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μόλις σήμερα από την Κόρινθο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυήθηκε προσωπικά!

Σύμφωνα με το 1voice.gr, ο Πτωχός μέχρι λίγες μέρες (27 Ιουλίου) πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, ήταν μέτοχος στην εταιρεία PEOPLE TECHNOLOGY SOLUTIONS LTD.

Το Confirmation Statement του Company House, με ημερομηνία 23/11/2022, ο DIMITRIOS PTOCHOS εμφανίζεται να κατέχει 4.400.000 κοινές μετοχές της εταιρίας.

Πάνω από το όνομα του Δημήτρη Πτωχού, ανάμεσα στους μετόχους της PEOPLE TECHNOLOGY SOLUTIONS LTD εμφανίζεται μία ελληνική εταιρεία, η LYKTOS, που 2.000.000 προνομιούχες μετοχές. Όμως στην LYKTOS PARTICIPATIONS Α.Ε. όμως, βασικός μέτοχος είναι ο Ανδρέας Πάτσης!

Που είχε εκλεγεί βουλευτής Γρεβενών με τη ΝΔ το 2019 και διεγράφη τον Οκτώβριο του 2022 επειδή συμμετείχε σε offshore, καθώς και σε εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών.

Βεβαίως δεν αποτελεί αδίκημα το να είναι συνέταιροι Πάτσης και Πτωχός. Γεννά όμως ερωτηματικά γιατί μεταβίβασε το μετοχικό μερίδιο που είχε λίγες ημέρες πριν την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του; Μπορεί ένας άνθρωπος με μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα να γίνει και πολιτικός;

Ο Δημήτρης Πτωχός είχε και άλλη εταιρία στο Λονδίνο (την PEOPLE LONDON), που είχε συνεργασία με την εγχώρια PEOPLE ΙΚΕ. Έχει άλλες εταιρείες ο κ. Πτωχός, στις οποίες να είναι ο ίδιος μέτοχος ή εταιρίες στις οποίες συμμετέχει και με τι δραστηριοποιούνται; Υπάρχουν συναλλαγές ανάμεσα στις εταιρείες Λονδίνου και την ελληνική εταιρεία του Πτωχού;

Newsbreak.gr