Αρχική » ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ για τις φιλοτουρκικές δηλώσεις του (υφυπουργού) Αγγ. Συρίγου…Ο φιλότουρκος Μητσοτάκης τον έχει ακόμη υπουργό…!!!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ για τις φιλοτουρκικές δηλώσεις του (υφυπουργού) Αγγ. Συρίγου…Ο φιλότουρκος Μητσοτάκης τον έχει ακόμη υπουργό…!!!

 

Η προ ημερών δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Αγγ. Συρίγου ότι “μας συμφέρει να προμηθευτεί η Τουρκία τα αμερικανικά F-16” συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις αλλά και ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της. Ήταν μόνο μια “ανοησία” όπως την χαρακτήρισε ο… (εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας) Εντι Ζεμενίδης ή κάτι χειρότερο;


Ενώ πάντως το Μέγαρο Μαξίμου δεν την έχει καν αποδοκιμάσει, η μαρτυρία ενός ακόμη κορυφαίου στελέχους της ομογένειας ενισχύει αν μη τι άλλο τις υποψίες ότι όντως ο κ. Συρίγος δεν τα είπε με δική του πρωτοβουλία αλλά έδρασε ως “λαγός” του κ. Μητσοτάκη: Ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Τάσος Ζαμπάς έκανε μια αποκάλυψη η οποία ενώ έπρεπε να έχει φέρει τα πάνω κάτω πέρασε σχεδόν απαρατήρητη…

“Έτυχε να είμαι στην Ουάσιγκτον την Τρίτη και την Τετάρτη για την ορκωμοσία του νεαρού Μενέντεζ και ταυτόχρονα επισκεφτήκαμε μερικούς φίλους βουλευτές. Και θα σας κάνω μια αποκάλυψη διότι δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο αυτό. Μας ειδοποίησαν οι φίλοι μας στο Κογκρέσο ότι επειδή ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κατάλαβε ότι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα στο Κογκρέσο για να περάσει η αγορά των f-16, θα προσπαθήσουν να πείσουν την Ελλάδα ή ανθρώπους στην Ελλάδα ότι είναι για το καλό της Ελλάδας να πάρουν οι Τούρκοι τα f-16. Αδιανόητο, ακατανόητο…” είπε επί λέξει ο κ. Ζαμπάς.

Η συνέχεια του ακόμη πιο αποκαλυπτική: “…Και δεν περάσανε δύο ημέρες και βγήκε αυτή η δήλωση Συρίγου. Μπορεί να είναι συμπτωματική, μπορεί όχι αλλά αυτή η δήλωση είναι χωρίς ουσία. Και είμαι πολύ σίγουρος ότι η τουρκική πρεσβεία θα την κάνει σημαία της!”

Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής, που συνδέεται στενά με τον Μενέντεζ, μεταφέροντας προφανώς και τη δική του αντίδραση σημείωσε επίσης με νόημα ότι “προσβάλει την νοημοσύνη του γερουσιαστή” ο ισχυρισμός του κ. Συρίγου ότι οι ενστάσεις για τα F-16 αφορούν μόνο το Αιγαίο. “Ο κυριότερος λόγος που δεν παίρνουν τα F-16 είναι γιατί οι Τούρκοι παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο από τη στιγμή που αγόρασαν τα S-400. Το Αιγαίο είναι μία από τις πέντε προϋποθέσεις που θέτει ο Μενέντεζ για να εγκρίνει την πώληση τους…”

Αυτή η σύνδεση των γεγονότων, όπως την έκανε κι ο Τ. Ζαμπάς, είναι επομένως καταλυτική και εγείρει μείζον θέμα. Όπως αποστομωτική ήταν και η απάντησή του στο σκεπτικό Συρίγου ότι έτσι οι ΗΠΑ θα ελέγχουν καλύτερα την Άγκυρα: “Πώς θα ελέγχεται η Τουρκία με τα F-16 όταν δεν ελέγχεται και σήμερα που βομβαρδίζει ακόμη και τους συμμάχους των ΗΠΑ, τους Κούρδους, στην Συρία…”. Πώς αλήθεια κ. Συρίγο;

ο κοριος

http://www.press-gr.com/2023/01/blog-post_829.html