Αρχική » Απόβαση χιλιάδων Κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Απόβαση χιλιάδων Κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν!

 Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί με πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο,που έχει διοργανωθεί στην Αθήνα, ζητώντας την λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξή τους.

Ο υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα βρίσκεται στο υπουργείο, ωστόσο οι αγρότες θα βρεθούν με τον Υφυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως επισημαίνουν, δηλώνουν ενοχλημένοι από την στάση του Υπουργού και θα ζητήσουν από το αρμόδιο υπουργείο να «σκύψει», επί της ουσίας, το κεφάλι στα προβλήματά τους. Διαμαρτύρονται κατά κύριο λόγο για τις περικοπές των επιδοτήσεων, για τους δασικούς χάρτες και για τα βοσκοτόπια. Επιπλέον, δηλώνουν αγανακτισμένοι με το αυξημένο κόστος παραγωγής.

«Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου», ανέφερε χθες μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος του συντονιστικού, Μανώλης Ορφανουδάκης, προσθέτοντας ότι θα διεκδικήσουν με τρόπο, όλα αυτά που ζητούν, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρναν από το Υπουργείο, τελικά προχώρησαν σε περικοπές των επιδοτήσεων.
Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε.

agrotes athnina4

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».