Αρχική » Ασθενείς της Ρόδου αναγκάζονται να πάνε σε τουρκικό νοσοκομείο
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Ασθενείς της Ρόδου αναγκάζονται να πάνε σε τουρκικό νοσοκομείο

«Δεν επιτρέπεται το νοσοκομείο της Ρόδου να εμφανίζει αυτές τις ελλείψεις» – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Κατάντια για το ΕΣΥ αποτελεί η κατάρρευση του νοσοκομείου της Ρόδου το οποίο εξαιτίας των τρομερών ελλείψεων, δεν μπορεί να προσφέρει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα στους ασθενείς του νησιού, με αποτέλεσμα οι Ροδίτες να αναζητούν υπηρεσίες στο νοσοκομείο της Αττάλειας, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος στο νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργούν μόνο 2 από τις 7 αίθουσες χειρουργείου, καθώς υπάρχει έλλειψη στους αναισθησιολόγους και τους νοσηλευτές. Επιπλέον, δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος ούτε ΜΕΘ Παίδων.

«Το νοσοκομείο της Ρόδου θα πρέπει να αναβαθμισθεί εάν δεν θέλουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερους ασθενείς να αναζητούν υπηρεσίες στη διπλανή χώρα στο νοσοκομείο της Αττάλειας. Και βέβαια επί πληρωμή. Όπως θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα της ακρίβειας εάν δεν θέλουμε να πηγαίνουν οι πολίτες της Ρόδου και άλλων ακριτικών περιοχών στις διπλανές χώρες να ψωνίζουν τα πάντα» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και επισημαίνει:

«Το νοσοκομείο της Ρόδου το ιδανικό θα ήταν να γίνει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με λειτουργία ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπως είναι η πρόταση εκεί των φορέων. Δεν επιτρέπεται το νοσοκομείο της Ρόδου να εμφανίζει αυτές τις ελλείψεις. Όταν ένας ασθενής που διακομίζεται στο νοσοκομείου της Ρόδου δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί εκεί και πρέπει να αεροδιακομισθεί σε νοσοκομείο της Αττικής ή της Κρήτης είναι αναμενόμενο οι συγγενείς να σκεφτούν τη λύση της μισής ώρας που είναι το νοσοκομείο της Αττάλειας, πλήρως οργανωμένο και στελεχωμένο. Το νοσοκομείο της Ρόδου αντιμετωπίζει τις παθογένειες των νοσοκομείων των νησιών μας. Δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες για πρόσληψη στο νοσοκομείο».