Αρχική » Ατομική ευθύνη: το ιδεολόγημα Μητσοτάκη για να μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους πολίτες…Πάντα φταίνε οι πολίτες ποτέ ο ενάρετος Μητσοτάκης
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Ατομική ευθύνη: το ιδεολόγημα Μητσοτάκη για να μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους πολίτες…Πάντα φταίνε οι πολίτες ποτέ ο ενάρετος Μητσοτάκης

Ατομική η ευθύνη: η καραμέλα της κυβέρνησης, το ιδεολόγημα που την απαλλάσσει από κάθε δικιά της ευθύνη μεταβιβάζοντας τες στους πολίτες.

Το προτεσταντικής εμπνεύσεως ιδεολόγημα ενώ «κουμπώνει» στους λαούς του βορρά σε μας χρησιμοποιείται πονηρά για να προκαλέσει την αυτοενοχοποίηση.

Ξεκίνησε να διακινείται αρχικά τον καιρό του πρώτου μνημονίου.

Τότε για την εκτόξευση του Δημόσιου Χρέους έφταιγε ο «Μήτσος» που δεν ζητούσε απόδειξη για την τυρόπιτα που αγόραζε κάθε πρωί και όχι η καταλήστευση του κράτους από τους ολιγάρχες.

Να όμως πως δουλεύει σήμερα:

Καίγονται σπίτια από τις φωτιές; Φταίνε οι πολίτες που δεν καθαρίζουν τις αυλές τους, όχι η κυβέρνηση

Πέφτουν σπίτια από τους σεισμούς; Φταίνε οι πολίτες που δεν τα έχτισαν σωστά ( το ακούσαμε κι αυτό από τον πρωθυπουργό στην Κρήτη)

Ανεβαίνουν τα λεγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού πάλι φταίνε οι πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα και όχι η διαχείριση της κυβέρνησης.

Πάντοτε φταίνε οι πολίτες, ποτέ η κυβέρνηση, ποτέ ο ενάρετος Μητσοτάκης, ο Μωυσής, όπως τον είχε αποκαλέσει μια «ψυχούλα» των media.

Για το μόνο όμως που μπορεί κανείς να ψέξει τους πολίτες είναι για το γεγονός ότι τους ψήφισαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Την επόμενη φορά ας το σκεφτούν καλύτερα.