Αρχική » Αυτό το φτυάρι έπρεπε να μπει πρώτα στην Εύβοια – Για τις πυρκαγιές έφταιγε ο καύσωνας, για χθες τι έφταιγε; Η υγρασία;
Ελλάδα Πολιτική

Αυτό το φτυάρι έπρεπε να μπει πρώτα στην Εύβοια – Για τις πυρκαγιές έφταιγε ο καύσωνας, για χθες τι έφταιγε; Η υγρασία;

Καλά που δεν φωτογραφήθηκαν με το…μυστρί! Οι θριαμβολογίες για τα εξοπλιστικά δεν σώζουν από τις πλημμύρες

Αυτό η φωτογραφία με τον πρωθυπουργό με το φτυάρι στα εγκαίνια εργασιών του πρώτου…μεγάλου data center της Lamda Hellix είναι ο ορισμός της πρόκλησης! 

Αυτό το φτυάρι θα έπρεπε οι κύριοι της κυβέρνησης να το έχουν σηκώσει πρώτα προκειμένου να “αναστήσουν” την Εύβοια, η οποία όπως αναμενόταν διαλύθηκε για ακόμη μια φορά μετά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές παραδομένη στις πλημμύρες αυτήν την φορά. 

Και οι κάτοικοί της τρέμουν το ενδεχόμενο να χτυπηθεί η περιοχή τους από ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες. 

Από σήμερα το πρωί στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας καταθέτουν σχετικές δηλώσεις οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους, ζητώντας την κρατική αρωγή. Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.


Μήπως και τώρα φταίει η κλιματική κρίση; Μας “βομβάρδισε” με αυτήν την δικαιολογία ο πρωθυπουργός τόσο καιρό. Μας είπε μέχρι πως για τις πυρκαγιές έφταιγε ο καύσωνας ως ακραίο καιρικό φαινόμενο… Για χθες λοιπόν τι έφταιγε; Η υγρασία;; 
Σε αντιδιαστολή με όλα αυτά ο πρωθυπουργός μοίρασε σήμερα χαμόγελα σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Ο ίδιος που προ μηνός διαβεβαίωνε από την ΔΕΘ για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας πως “θέλουμε να τους κρατήσουμε μέσα στην περιοχή” και πως περισσότερα από 20 εκατομμύρια συνολικά έχουν εκταμιευθεί Ενώ ανέφερε πως υπάρχει και η συνδρομή ιδιωτικών εταιρειών! Αλήθεια που ήταν αυτή η συνδρομή χθες, προχθες, παραπροχθές που οι πυρόπληκτοι μετατράπηκαν σε πλημμυροπαθείς; 

Καλές οι φανφάρες και οι θριαμβολογίες για τις Belharra και για τα Rafale αλλά η κοινωνία, την οποία συχνά πυκνά επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως θα πορευτεί μαζί της, βρίσκεται στα κάγκελα! Και είναι μονάχα αρχές Οκτωβρίου. Δεν έχουν προκύψει ακόμη γενικότερα προβλήματα από την κατά τους ειδικούς επερχόμενη βαρυχειμωνιά, την ενεργειαή κρίση που θα χτυπήσει και τις τσέπες μας.

Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο…

https://www.pentapostagma.gr/