Αρχική » Αφού καλπάζουν στις δημοσκοπήσεις, γιατί αλλάζουν τον εκλογικό νόμο;
Ελλάδα Πολιτική

Αφού καλπάζουν στις δημοσκοπήσεις, γιατί αλλάζουν τον εκλογικό νόμο;

messenger sharing button

Ομολογούν και οι ίδιοι ότι οι δημοσκοπήσεις είναι «μαϊμού»…

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου από τον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε τα ακόλουθα:

«Εμείς συνεχίζουμε για τις εκλογές του 2023 με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και θα διεκδικήσουμε από τον κόσμο καθαρή εντολή, να διαλέξει ο κόσμος ποια Ελλάδα θέλει και πώς θα πάμε. Όμως, υπάρχουν δύο πράγματα: Πρώτον, η ανάγκη της σταθερότητας προβάλλει τώρα πολύ πιο έντονη και πιο απαιτητική απ’ ό,τι προηγουμένως. Αυτό δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς»

Με απλά λόγια, λόγω του Πούτιν και τον άλλον τρομερών «παραγόντων» που επιβουλεύονται την εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη για να δημιουργήσουν αστάθεια στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο μπόνους στο πρώτο κόμμα.

Καλό το παραμύθι, έχει δράκους, αλλά φαίνεται ότι κάνει ζημιά στον κομματικό μηχανισμό. Διότι με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σα να παραδέχεται ότι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται είναι μαϊμού, καθώς δεν μπορείς να προηγείσαι σχεδόν με διψήφια διαφορά και να θεωρείς επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου για να κυβερνήσεις.

Από όποια οπτική και να το δεις, αυτή η σπουδή με την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρέμβει στην διαδικασία τέλεσης των εκλογών, όταν η ίδια έχει ήδη αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο οποίος δεν είχε εφαρμοστεί ούτε μία φορά, είναι σαν να ομολογούν ότι οι δημοσκοπήσεις που προβάλλονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αφού καλπάζουν στις δημοσκοπήσεις, γιατί αλλάζουν τον εκλογικό νόμο; (newsbreak.gr)