Αρχική » Α.Γεωργιάδης: «Για το ακριβό ρεύμα φταίει ο Β.Πούτιν και η Αριστερά – Δεν μειώνουμε την τιμή γιατί είστε πλούσιοι»«Αν μειώσουμε την τιμή του ρεύματος θα χρεωκοπήσουν οι ιδιωτικές εταιρείες»
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Α.Γεωργιάδης: «Για το ακριβό ρεύμα φταίει ο Β.Πούτιν και η Αριστερά – Δεν μειώνουμε την τιμή γιατί είστε πλούσιοι»
«Αν μειώσουμε την τιμή του ρεύματος θα χρεωκοπήσουν οι ιδιωτικές εταιρείες»

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποφασίσει κυνικά να αφήσει την ακρίβεια να «τσακίζει» τους Έλληνες πολίτες, καθώς δεν πρόκειται να ανοίξει τα εργοστάσια λιγνίτη, λόγω βεβαίως και της αποκάλυψης του pronews.gr περί δανείου 1,6 δισ. ευρώ για να προχωρήσει η «πράσινη ανάπτυξη» και για αντίδραση στην κριτική που δέχεται χρησιμοποιεί όλες τις απίστευτες δικαιολογίες.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην πάντα φιλόξενη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκεί που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι για το κόστος του ρεύματος στην Ελλάδα φταίει η Αριστερά.

Ο Α.Γεωργιάδης αρχικά ισχυρίστηκε ότι ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είχε φθηνό ρεύμα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, αλλά και του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Πάνα, που του απάντησαν ότι ποτέ δεν ήταν 70% πιο ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα σε μέσους όρους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αντί άλλης απάντησης, ισχυρίστηκε ότι ούτε επί ΠΑΣΟΚ ήταν φθηνό το ρεύμα στην Ελλάδα, και μετά ωρυόμενος υποστήριξε ότι το κόστος του ρεύματος στην Ελλάδα είναι διαχρονικά ακριβό. «Σε μέσους όρους η Ελλάδα έχει ακριβό ρεύμα γιατί η Αριστερά διαχρονικά εμποδίζει όλα τα έργα προόδου. Ό,τι πάει να γίνει καλό, το μπλοκάρετε».

Και συνέχισε: «Αν δεν υπήρχε Αριστερά στην Ελλάδα θα είχαμε κάνει όλα τα έργα, εσείς δεν μας αφήνετε».

Βεβαίως και η Αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών για πολλά πράγματα, παρόλα αυτά σε δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα, ούτε η Αριστερά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις.

Ακολούθως, και μένοντας πια μόνος του στο πάνελ ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε για τον πληθωρισμό, που έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά 25ετίας, κάνοντας ακόμη έναν λογικό ακροβατισμό υποστήριξε ότι κανείς δεν πρόσεξε τη διαφορά του πληθωρισμού από τον Δεκέμβριο στον Ιανουάριο, και ότι η αύξηση του πληθωρισμού φαίνεται μεγάλη, αλλά δεν είναι για το τους πρώτους επτά μήνες του 2021 είχαμε αποπληθωρισμό.

«Αν το δούμε από μήνα σε μήνα, από το Δεκέμβριο στον Ιανουάριο, είχαμε μείωση 0,3% γιατί έχουμε πάρει μέτρα, ελέγχουμε την αγορά, βάζουμε πρόστιμα. Δεν υπάρχει γενικευμένη εικόνα αισχροκέρδειας», ισχυρίστηκε αρχικά και συνέχισε:

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκριτικά ζητά οριζόντια μέτρα μεγάλου δημοσιονομικού κόστους, τα οποία όμως ωφελούν περισσότερο τους έχοντες υψηλότερο εισόδημα και λιγότερο αυτούς που έχουν ανάγκη και πως «δεν μπορείς να παγώσεις την τιμή του ρεύματος» την εποχή που ανεβαίνει η τιμή ενέργειας γιατί «θα χρεωκοπήσει η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ρεύματος», δηλαδή η ΔΕΗ που πούλησαν και οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν ήδη «φέσια» άνω των 300 εκατ. ευρώ και επί της ουσίας τα Golden Boys.


Φυσικά αυτές δεν ήταν οι πρώτες δικαιολογίες του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προσφάτως είχε πει για την αύξηση των τιμών στην ενέργεια: «Θα ήθελα να μην υπάρχει αυτός ο πληθωρισμός. Την ζωή δεν την παίρνεις όπως θα ήθελες, την παίρνεις όπως είναι. Και τι να κάνουμε; Να πάμε να πλακώσουμε στον ξύλο τον Πούτιν;»

Και μάλιστα είχε συνεχίσει το παραλήρημα του λέγοντας ότι οι Έλληνες γίναμε τους τελευταίους μήνες πιο πλούσιοι:


«Παρά τη γενική γκρίνια στην οποία ειδικευόμαστε ως λαός, η εικόνα είναι ότι μόνο το μήνα Δεκέμβριο, οι ιδιωτικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 4,2 δισεκατομμύρια. 4,2 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να βάλουν 10 πλούσιοι. 4,2 δισεκατομμύρια έχει βάλει πολύς κόσμος. Ο ΟΟΣΑ σας λέει αυξήθηκε το εισόδημα των Ελλήνων, η ΕΛΣΤΑΤ σας λέει ότι αυξήθηκε το εισόδημα, η Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι αυξήθηκε το εισόδημα και οι τραπεζικές καταθέσεις αυξάνονται. Ε, πείτε μου εσείς τώρα … Η φράση “όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι”, είναι μία αριστερίστικη φράση την οποία δεν πίστεψα ποτέ στη ζωή μου. Είναι ένα ωραίο τσιτάτο που φορέθηκε πολύ και στο πρώτο μνημόνιο».

Α.Γεωργιάδης: «Για το ακριβό ρεύμα φταίει ο Β.Πούτιν και η Αριστερά – Δεν μειώνουμε την τιμή γιατί είστε πλούσιοι» | Pronews