Αρχική » Α.Τσίπρας μετά την συντριπτική ήττα: «Δεν παραιτούμαι – Ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες εκλογές»
Ελλάδα Πολιτική

Α.Τσίπρας μετά την συντριπτική ήττα: «Δεν παραιτούμαι – Ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες εκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρά την ανακοίνωση της συντριπτικής ήττας του, δεν ανακοίνωσε ούτε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος, ούτε διαδικασίες αυτοκριτικής.

Αντίθετα υποστήριξε ότι «ξεκινά την προετοιμασία για τις δεύτερες κάλπες και πρέπει να ετοιμαστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη». 

Λίγη ώρα πριν κάνει τις δηλώσεις του ο Α.Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον συνεχάρη για τη νίκη του.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και κυρίως τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη».

Α.Τσίπρας μετά την συντριπτική ήττα: «Δεν παραιτούμαι – Ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες εκλογές» – Pronews.gr

Ετικέτες