Αρχική » «Βαρύ» το κλίμα για Β.Κικίλια-Μ.Βαρβιτσιώτη: Εισηγήσεις να «αποκεφαλιστούν» άμεσα
Ελλάδα Πολιτική

«Βαρύ» το κλίμα για Β.Κικίλια-Μ.Βαρβιτσιώτη: Εισηγήσεις να «αποκεφαλιστούν» άμεσα

«Αλληλοκαρφώματα» μεταξύ υπουργώνΠότε αναμένεται να γίνουν οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «κάηκε» και «πνίγηκε» μέσα σε περίπου δύο μήνες και ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις, τις οποίες και ακούει, για άμεσες αλλαγές, ώστε αρχικά να «κοπάσει» η οργή του κόσμου, αλλά και κυρίως για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η χώρα.

Το κλίμα είναι «βαρύ» για δύο υπουργούς, για τον Βασίλη Κικίλια και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως σας αποκάλυψε ήδη το pronews.gr, με τις εισηγήσεις να είναι να «αποκεφαλιστούν» πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ (την επόμενη εβδομάδα), ή έστω πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτό που φαντάζει σχεδόν βέβαιο είναι ότι και οι δύο θα φύγουν από τη θέση τους, ενώ δεν αποκλείονται και περισσότερες αλλαγές στην κυβέρνηση, καθώς είναι πλέον αποδεκτό απ’ όλους ότι η συγκεκριμένη σύνθεσή της δεν είχε καμία επιτυχία.

Όσον αφορά τον Β.Κικίλια, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μετά την πρωτοφανή καταστροφή που προκάλεσαν οι φωτιές, ήρθαν οι πλημμύρες για να «πνίξουν» τη χώρα και κυρίως τη Θεσσαλία. Η Πολιτική Προστασία πήρε και στις δύο περιπτώσεις «μηδέν»!

Για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr, υπάρχει έντονος εκνευρισμός για την δήλωσή του μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά, με την οποία έγινε το θέμα πολιτικό.

«Πολιτικοποίησε μια τραγωδία και έστρεψε τον κόσμο κατά της κυβέρνησης» σχολίαζαν χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου.

Την ίδια ώρα βλέπουμε κυβερνητικούς να «αλληλοκαρφώνονται», καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην ενημέρωση για τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πλημμύρα άφησε αιχμές για τον Β.Κικίλια.

«Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές» ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας, προτού προσθέτει ότι:

«Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε».

Αλλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έριξε την ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στο υπουργείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα υποστηρίζοντας ότι «την ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων την έχει η κεντρική διοίκηση, την έχει το υπουργείο. Η Περιφέρεια δεν έχει τους πόρους εκείνους για να κάνει τόσο μεγάλα έργα».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/vary-to-klima-gia-v-kikilia-m-varvitsioti-eisigiseis-na-apokefalistoun-amesa-allilokarfomata-metaksy-ypourgon/