Αρχική » Βαρύ το κλίμα στα προσυνέδρια της ΝΔ!
Ελλάδα Πολιτική

Βαρύ το κλίμα στα προσυνέδρια της ΝΔ!

Ο Μητσοτάκης τα παίζει «όλα για όλα» για να συσπειρώσει την κομματική βάση και τους ψηφοφόρους

Με την κυβέρνηση στο χειρότερο σημείο της από τις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει πλέον «όλα τα λεφτά του» στο συνέδριο της Ν.Δ., που θα γίνει τον Μάιο, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική βάση και τους ψηφοφόρους του κόμματος για να ανακάμψει.

Για το λόγο αυτόν, το Σάββατο 2 Απριλίου θα παραστεί και θα μιλήσει στο πρώτο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Στην πορεία προς το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στο Metropolitan Expo, θα διεξαχθούν δύο προσυνέδρια, το ένα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο και το άλλο στο Ηράκλειο, καθώς και δύο ακόμα προσυνεδριακές συζητήσεις εντός Αττικής μετά την πρώτη, η οποία ήδη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Αιγάλεω.

Το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης θα γίνει σε δύο μέρη: το θέμα του πρώτου μέρους έχει τίτλο «Καθημερινότητα των πολιτών, μειώσεις φόρων, επενδύσεις και νέες δουλειές» και του δεύτερου «Τα μεγάλα έργα υποδομής που αλλάζουν την εικόνα της χώρας». Από τη θεματολογία και μόνο καθίσταται σαφές ότι τα προσυνέδρια θα αξιοποιηθούν ως εκδηλώσεις προβολής του κυβερνητικού έργου. Κυρίως όμως του αφηγήματος ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μειώσεις φόρων, που ήταν η βασική της προεκλογική δέσμευση, και έχει προσελκύσει και επενδύσεις, που προσφέρουν νέες δουλειές. Προφανώς καμία συζήτηση δεν θα γίνει για το γεγονός ότι ακόμα κι αυτές οι μικρές και σε περιορισμένο αριθμό φορολογουμένων μειώσεις φόρων έχουν εξανεμιστεί από το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας, το οποίο η κυβέρνηση παρακολουθεί με ανεπαρκείς παρεμβάσεις και ομολογεί ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Στο μεταξύ, την Τρίτη στο Αιγάλεω έγινε η πρώτη προσυνεδριακή συζήτηση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα», με κεντρικούς συμμετέχοντες την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Μπρατάκο, και την Κατερίνα Κορωνιά, γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.