Αρχική » «Βασιλιάς» των fake news ο Α.Γεωργιάδης: Δημοσίευσε γράφημα με ψεύτικη τιμή ρεύματος για την Ελλάδα (φώτο)
Διεθνή Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

«Βασιλιάς» των fake news ο Α.Γεωργιάδης: Δημοσίευσε γράφημα με ψεύτικη τιμή ρεύματος για την Ελλάδα (φώτο)


«Μείωσε» κατά 128,82 ευρώ τη τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα

Σε ανάρτησή του απ’ την πλατφόρμα του twiiter ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να χρησιμοποιεί γράφημα που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αφήνοντας τον κόσμο των social media να αναρωτιέται αν πρόκειται για πολιτικό λάθος ή για μια ακόμα προσπάθεια εσκεμμένης κυβερνητικής παραπληροφόρησης.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε στο Twitter γράφημα της ΡΑΕ, στο οποίο η η τιμή της μεγαβατώρας φαίνεται να είναι στην Ελλάδα 410,72 ευρώ. Σκοπός του υπουργού Ανάπτυξης ήταν να υποστηρίξει πως η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη. Αντίληψη η οποία δεν πατάει καθόλου στην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες ήδη από τον χειμώνα του 2022.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και το γράφημα που παρουσίασε.

Μια περιήγηση στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ φανερώνει το αναληθές της υπουργικής δήλωσης καθώς η τιμή που παρουσιάζει για την Δευτέρα 22 Αυγούστου είναι 539,54 ευρώ.

Με δύο λόγια ο Υπουργός παρουσίασε στο Twitter την τιμή του ρεύματος στη χώρα μας μειωμένη κατά 128,82 ευρώ σε σχέση με την πραγματικότητα.

Όταν δε χρήστες της πλατφόρμας άρχισαν να επισημαίνουν το λάθος του Υπουργού εκείνος προτίμησε να κρατήσει σιγή ιχθύος απ’ το να διευκρινίσει τις προθέσεις του.

«Βασιλιάς» των fake news ο Α.Γεωργιάδης: Δημοσίευσε γράφημα με ψεύτικη τιμή ρεύματος για την Ελλάδα (φώτο) – Pronews.gr