Αρχική » ΒΟΘΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-Ο «Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών» δεν γνώριζε για τις συμβάσεις Πάτση;
Ελλάδα Πολιτική

ΒΟΘΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-Ο «Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών» δεν γνώριζε για τις συμβάσεις Πάτση;

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Ναι, είχαμε και τέτοιο υφυπουργό στο επιτελικό κράτος

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς, νυν Αγροτικής Ανάπτυξης, διετέλεσε Υφυπουργός… «Απλούστευσης Διαδικασιών», από τις 9 Ιουλίου 2019 εώς την 7η Φεβρουαρίου 2022.

Ναι, ο μεταρρυθμιστής Κυριάκος είχε εφεύρει αυτή τη θέση, ακριβώς με αυτό το όνομα. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια χιουμοριστική προσέγγιση, «τρολιά» στην καθομιλουμένη των Τεντιμπόηδων του διαδικτύου.

Η θητεία του στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιελάμβανε και την χρυσή εποχή, των χρυσών συμβάσεων, του βουλευτή – Μίδα, Ανδρέα Πάτση.

Μέχρι στιγμής ο Γιώργος Γεωργαντάς δεν έχει τοποθετηθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία διασταλτικά άπτεται των τότε καθηκόντων του. Διότι απλούστατα, δεν μπορεί να αρνούνται όλοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι την όποια ευθύνη και εμπλοκή τους. Μόνον ο Κυριάκος μας έχει αυτό το δικαίωμα.

Υπάρχει φυσικά η προφανής εξήγηση, ο Γιώργος Γεωργαντάς να είχε επιτελέσει με τέτοια τεράστια επιτυχία το έργο του, ώστε η απλούστευση διαδικασιών να ήταν τέτοια που να επέτρεψε στον κ. Πάτση να συνάψει με «απλότητα» και «διαδικασίες – εξπρές» τις χρυσοφόρες συμφωνίες.

Θα είχε λοιπόν τεράστιο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιος «απλούστευσε τόσο τις διαδικασίες», ώστε ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να μπορεί να εισπράττει κολοσσιαία πόσα από εταιρείες που πρακτικά ελέγχονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο «Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών» δεν γνώριζε για τις συμβάσεις Πάτση; (newsbreak.gr)