Αρχική » Βολοντίμιρ Ζελένσκι για Τάγμα Αζόφ: «Είναι νεοναζί, αλλά αυτοί υπερασπίζονται την πατρίδα» ΒΙΝΤΕΟ
Διεθνή

Βολοντίμιρ Ζελένσκι για Τάγμα Αζόφ: «Είναι νεοναζί, αλλά αυτοί υπερασπίζονται την πατρίδα» ΒΙΝΤΕΟ


Παραδέχεται ότι έχουν προβεί σε θηριωδίες
Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News και τον δημοσιογράφο Μπρετ Μπάιερ, παραχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μίλησε για το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

«Είναι αυτό που είναι», είπε ο ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος στο Τάγμα Αζόφ λέγοντας όμως παράλληλα πως υπερασπίζονται την πατρίδα προβάλλοντας αντίσταση στην Ρωσία.

«Θέλω να ξεκαθαρίσετε κάτι για εμάς. Υπάρχουν αναφορές και εκθέσεις για το Τάγμα Αζόφ που λέγεται ότι είναι ένας ναζιστικός παραστρατιωτικός οργανισμός στη χώρα σας και υπάρχουν εκθέσεις ότι έχουν προβεί σε θηριωδίες. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι αμερικάνοι πολίτες για ουκρανικές μονάδες όπως το τάγμα Αζόφ;», ρώτησε τον Βολοντίμιρ Ζελέλνσκι ο δημοσιογράφος του FOX News.

Ο Ζελένσκι απάντησε: «Το Αζόφ είναι αυτό που είναι, υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού. Το 2014 υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που μερικοί από αυτούς τους εθελοντές μας, όντως παραβίασαν τους νόμους και μπήκαν φυλακή. Ο νόμος είναι πάνω απ’ όλα».