Αρχική » Βουλή: «Μπλόκο» στην προσπάθεια Ανδρουλάκη να συμμετάσχει στη συζήτηση της πρότασης μομφής
Video Ελλάδα Πολιτική

Βουλή: «Μπλόκο» στην προσπάθεια Ανδρουλάκη να συμμετάσχει στη συζήτηση της πρότασης μομφής

Απορρίφθηκε η αίτηση του ΚΙΝ.ΑΛ. να τους δοθεί την Κυριακή μια αίθουσα για τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Ακόμη καλά καλά δεν ξεκίνησε η συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση μομφής που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και το ΚΙΝ.ΑΛ. δημιούργησε ένταση, εκφράζοντας το… παράπονό του, δια μέσου του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Μιχάλη Κατρίνη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κος Κατρίνης, το ΚΙΝ.ΑΛ. είχε αιτηθεί να τους δοθεί την Κυριακή μια αίθουσα εντός κοινοβουλίου, προκειμένου ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, ως γνωστόν, δεν είναι βουλευτής, να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, με στόχο το συγκεκριμένο βίντεο να «μοιραστεί», κατόπιν, στα ΜΜΕ, ούτως ώστε να υπάρχει και η δική του παρέμβαση στη συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Ωστόσο, η έμπνευση τους για να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» της μη βουλευτικής ιδιότητας του κου Ανδρουλάκη, «σκόνταψε» στην άρνηση του προεδρείου της Βουλής να τους παραχωρήσει την αίθουσα εν μέσω μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος Κώστας Τασούλας.

katrinis

Ειδικότερα, ο κος Τασούλας, αμέσως μετά την παρέμβασή του κου Κατρίνη, εξήγησε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ το μεσημέρι της Κυριακής, 30.01.2022, «την ίδια στιγμή που αρχίζει κατά τεκμήριο η αντίστροφη διαδικασία των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να το λύσουμε. Το θέμα του ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μετέχει στο Κοινοβούλιο. Όταν ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει Κ.Ο. χθες, το ζήτησε την ώρα που δεν συνεδρίαζε η Ολομέλεια. Η ταυτόχρονη διαδικασία συνελεύσεως Κ.Ο. θεωρώ ότι αν μη τι άλλο είναι προβληματική για τη βαρύτητα της συνεδρίασης που ξεκινήσαμε πριν λίγο», συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει, ο κος Τασούλας ανέφερε τα ακόλουθα: «Η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων. Διότι προφανώς δεν είναι μια αίτηση για μεθαύριο, αλλά είναι κάτι που θα συμβαίνει τακτικά. Και πρότεινα να το λύσουμε στην Διάσκεψη των Προέδρων και όχι κατά περίπτωση. Έδωσα στην συζήτηση του προϋπολογισμού αυτή την άδεια, τότε ήταν η πρώτη φορά που θα το έκανε ο κ. Ανδρουλάκης. Δεν μπορώ όμως να το κάνω κάθε φορά και πρέπει να το λύσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Φανταστείτε κι άλλα κόμματα να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα… Το κανάλι της Βουλής ποτέ δεν μεταδίδει Κοινοβουλευτική Ομάδα την ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια. Πόσω μάλλον στην κορυφαία αυτή διαδικασία. Δεν μπορώ να καλούμαι κάθε φορά να κάνω μια εξαίρεση. Γι’ αυτό και είπα ότι την Κυριακή δεν μπορεί να κάνει Κοινοβουλευτική Ομάδα το ΚΙΝΑΛ. Ούτε να φιμώσω θέλω, ούτε να υποτιμήσω».

  • Δείτε το σχετικό βίντεο: