Αρχική » «Βράζει» το Μαξίμου για την βίαιη διακοπή της θεατρικής παράστασης-Πρωτοφανές συμβάν στην χώρα που γέννησε την σάτιρα
Ελλάδα Πολιτική

«Βράζει» το Μαξίμου για την βίαιη διακοπή της θεατρικής παράστασης-Πρωτοφανές συμβάν στην χώρα που γέννησε την σάτιρα


Πρωτοφανές συμβάν στην χώρα που γέννησε την σάτιρα
Δεν ξημέρωσε καθόλου καλά η ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από εχθές είχε σημάνει συναγερμός μετά την σύλληψη ανώτατου δικαστικού, ο οποίος είχε προαχθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με εισήγηση κορυφαίου υπουργού. Η σύλληψη ενός δικαστή που κατέχει κορυφαία θέση για υπόθεση ναρκωτικών, και οι διαστάσεις που παίρνει λόγω της εμπλοκής τριών αλλοδαπών που φέρονται να είχαν «προσωπική στενή σχέση «με τον συγκεκριμένο «λειτουργό» της δικαιοσύνης, έχει προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού, ο οποίος απαίτησε να εκκαθαριστεί πλήρως το πεδίο. Θέτοντας μάλιστα θέμα ανάκλησης της τοποθέτησης της συντρόφου του συγκεκριμένου προσώπου, σε κορυφαία θεσμική θέση.

Τα γεγονότα όμως με την βίαιη διακοπή της θεατρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου, προκάλεσαν νέο σοκ. Δεν μπορεί στην Ελλάδα, την κοιτίδα του θεάτρου, μετά από 3000 χρόνια, να διακόπτεται μία θεατρική παράσταση με τέτοιον τραμπούκικο τρόπο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εξαιρετικά στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού – μη πολιτικό πρόσωπο – απαιτεί πλέον την πλήρη απομάκρυνση από το Μέγαρο Μαξίμου όσων προσώπων σχετίζονται με τον φερόμενο ως αυτουργό της συγκεκριμένης ενέργειας.

Υπήρξαν μάλιστα συνομιλίες με συγκεκριμένους υπουργούς, προκειμένου πέραν της πόρτας του Μεγάρου Μαξίμου, να κλείσουν και οι πόρτες των υπουργείων τους, σε άτομα που φέρονται να εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όλα αυτά, ενώ προ των πυλών βρίσκεται και τρίτο τεράστιο σκάνδαλο, όπου οι διωκτικές αρχές φέρονται ένα συγκαλύπτουν την υπόδικο για κακουργήματα ο όποιος δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποφυλάκιση του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει σκληρές αποφάσεις, διότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με τέτοια γεγονότα, η κυβέρνηση θα είχε ήδη γκρεμιστεί. Ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει την ανατροπή του από ανθρώπους με παραβατική δραστηριότητα, που θεωρούν ότι μπορούν να τον εκβιάζουν. Αυτή τουλάχιστον είναι η εισήγηση του στενού του συνεργάτη, ο οποίος πλέον δικαιώνεται, διότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για την επικινδυνότητα των προτάσεων που του έκαναν κάποιοι από το περιβάλλον του.

newsbreak.gr

Ετικέτες