Αρχική » Βρέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή: Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο-Υπό ανάκριση και ο πατέρας της
Book Prize Award ceremony
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Βρέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή: Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο-Υπό ανάκριση και ο πατέρας της


Όλα όσα αποκαλύπτουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση διαφθοράς

Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, κατά την διάρκεια της έρευνας της βελγικής Αστυνομίας στο σπίτι της, που αφορά στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ. Τα ευρήματα της εφόδου έγιναν γνωστά από τα βελγικά ΜΜΕ.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο σύντροφός της, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Την ίδια ώρα, ερευνώνται άλλοι δύο ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πραγματική βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» χαρακτηρίζει η βελγική εφημερίδα L’ Echo τις συλλήψεις πέντε ατόμων στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται για χρηματισμό από το Κατάρ. «Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, με φωτογραφία της Εύας Καϊλή και αναφέρει ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις στις Βρυξέλλες και άλλες δύο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπό ανάκριση τέθηκε και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος φέρεται ότι είχε «στην κατοχή του μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και βρισκόταν σε κίνηση, έχοντας ειδοποιηθεί από συνεργούς του, όπως πιστεύουν οι ερευνητές».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σακούλες με χρήματα, διανυκτέρευσε σε κελί. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθοράς, υπό την ηγεσία του βελγικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της ομοσπονδιακής εισαγγελίας και του ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Οι έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή επέτρεψαν, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, να εντοπιστούν κι άλλοι σάκοι γεμάτοι χαρτονομίσματα. Το συνολικό ποσό δεν έχει καθοριστεί.

Δημοφιλείς Ειδήσεις Ο Τσιάρας «έφαγε» τους υποδιοικητές της ΕΥΠ!
Η έρευνα εστιάζει στις ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται το Μουντιάλ, που θεωρείται ότι επηρέασε οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Διεγράφη και από την ομάδα Σοσιαλιστών Δημοκρατών
Η Εύα Καϊλή, μετά το ΠΑΣΟΚ, διεγράφη αργά το βράδυ της Παρασκευής και από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), με την απόφαση μάλιστα να τίθεται άμεσα σε ισχύ ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες.