Αρχική » Β.Πούτιν για «μη φιλικές κινήσεις της Γερμανίας»: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» – «Μόνο 7 ώρες απέχουμε από το Βερολίνο»
Διεθνή

Β.Πούτιν για «μη φιλικές κινήσεις της Γερμανίας»: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» – «Μόνο 7 ώρες απέχουμε από το Βερολίνο»


Πρόεδρος Ρωσίας: Προανήγγειλε κλείσιμο στρόφιγγας σε σιτάρι και καλαμπόκι

Η πιθανή εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες του εξωτερικού είναι «δίκοπο μαχαίρι», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επιβάλει αντίστοιχα αντίμετρα.


Η ρήση του Ρώσου προέδρου έρχεται μετά και την απόφαση των Πολωνίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Εσθονίας να κλείσουν τα χερσαία σύνορά τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που σημαίνει αποκλεισμό εντελώς των χερσαίων διαδρόμων προς το Καλίνινγκραντ την ίδια στιγμή που Ρώσοι προειδοποιούν πάντως για το τι μέλλει γενέσθαι: Ο διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μόσχας Konstantin Sivkov, σχολιάζοντας την κίνηση των κρατών αυτών δήλωσε:

« Επτά ώρες είναι οδικώς η απόσταση από το Καλίνιγκραντ μέχρι το Βερολίνο.».

Η γερμανική κίνηση κρατικοποίησης της θυγατρικής της Gazprom κινδυνεύει να έχει προεκτάσεις στον επισιτιστικό τομέα σε όλες της χώρες!

Η δήλωση αυτή έγινε μία ημέρα αφότου η Γερμανία ανακοίνωσε ότι η ρυθμιστική αρχή ενέργειας θα αναλάβει τον έλεγχο της Gazprom Germania, της γερμανικής θυγατρικής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, μια επιχείρηση εμπορίας, αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ο Πούτιν κατήγγειλε τις «πιέσεις» που δέχεται η Gazprom στην Ευρώπη. «Η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα επιδεινώνεται λόγω χονδροειδών μέτρων που δεν συνδέονται με την αγορά, ιδίως με τις διοικητικές πιέσεις στην εταιρεία Gazprom σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι Ρωσία πρέπει να παρακολουθεί στενά τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων σε «μη φιλικές χώρες» (μετά τις επιλογές της κυβέρνησης ανήκουμε και εμείς σε αυτό το γκρουπ), εν μέσω των κυρώσεων που πλήττουν τον ρωσικό αγροτικό τομέα.


«Φέτος, με φόντο την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις τροφίμων στο εξωτερικό και να παρακολουθούμε ιδίως τις προϋποθέσεις εξαγωγής προς τις χώρες που ακολουθούν εχθρική πολιτική απέναντί μας», είπε.

Β.Πούτιν για «μη φιλικές κινήσεις της Γερμανίας»: «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» – «Μόνο 7 ώρες απέχουμε από το Βερολίνο» – Pronews.gr