Αρχική » Γελάει ο κόσμος: Ασυναρτησίες Βορίδη και κυβίστηση Γεωργιάδη για το θέμα Αποστολάκη
Πολιτική

Γελάει ο κόσμος: Ασυναρτησίες Βορίδη και κυβίστηση Γεωργιάδη για το θέμα Αποστολάκη

Μόλις συνειδητοποιούν ότι αυτά που λένε αντικρούουν τις επιλογές του πρωθυπουργού, αμέσως… βάζουν την ουρά στα σκέλια και ανασκευάζουν

Αναθαρρημένοι από την ενίσχυση με τον Θάνο Πλεύρη της… τάσης του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης λένε πλέον ό,τι θέλουν καθημερινά μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ακόμα κι αν κάποιες βολές τους στρέφονται και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού!

Όπως αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη προχθές, ο οποίος είπε ότι ο Ευ. Αποστολάκης δεν κάνει ούτε για καφετζής, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε επιλέξει για υπουργό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η χθεσινή του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπήκε στη λογική της συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Αποστολάκη. Η άποψη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα το Μαξίμου υποστηρίζει από την αρχή, ότι η επιλογή Αποστολάκη έγινε στη λογική της συναίνεσης και της συνεννόησης.

Ούτε συναίνεση, ούτε διαπραγμάτευση, παρά απλή ενημέρωση

«Το τηλεφώνημα στην Κουμουνδούρου έγινε στο πλαίσιο της αβροφροσύνης. Αν έμπαινε σε μια λογική συναίνεσης ή διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός με την αντιπολίτευση, τότε αυτό προφανώς δεν θα μπορούσε να γίνει τα τελευταία δέκα λεπτά. Ήταν μια απλή ενημέρωση», τόνισε ο κ. Βορίδης στο ΜEGA. Ωστόσο, στις ίδιες δηλώσεις αντικρούει τον εαυτό του, αφού υποστηρίζει επίσης ότι η υπουργοποίηση του Ευ. Αποστολάκη ήταν μια θετική πρωτοβουλία αξιοποίησης στελεχών κοινής αποδοχής, που τορπιλίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Πώς, όμως, θα ήταν κοινής αποδοχής, αφού, όπως είπε, δεν μπήκε ο πρωθυπουργός στη λογική της συναίνεσης;

Όσον αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, έκανε ακόμα μία από τις γνωστές του κυβιστήσεις. «Δεν είπα ότι δεν κάνει για καφετζής ο Αποστολάκης, επειδή δεν δέχτηκε τη θέση», είπε χθες στο Open και πρόσθεσε: «Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να δέχεται ή να μη δέχεται μια θέση. Η θέση αυτή είναι για κάποιον που πρέπει να αντέχει στην πίεση. Ο κ. Αποστολάκης έδειξε ότι δεν αντέχει». Και, σε αντίθεση με τον κ. Βορίδη, ως προς τη συναίνεση είπε: «Η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ειλικρινής. Όμως απεδείχθη ότι το πραγματικό κίνητρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επόμενη δημοσκόπηση. Η επιλογή Αποστολάκη ήταν δύσκολη επιλογή, είχε κόστος για τον κ. Μητσοτάκη να την κάνει».

Εν κατακλείδι, γελάει ο κόσμος με τα όσα λένε…