Αρχική » Γη και ύδωρ δίνει η Φινλανδία στην Τουρκία!
Διεθνή

Γη και ύδωρ δίνει η Φινλανδία στην Τουρκία!

Καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για χάρη του Ερντογάν!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λέει ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πληρούν όλες τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και προσφέρει ισχυρή υποστήριξη για την υποψηφιότητά τους για ένταξη. Αυτό σε κοινές δηλώσεις πριν από λίγο στην Ουάσιγκτον.

«Σήμερα είμαι υπερήφανος που καλωσορίζω και προσφέρω την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για τις αιτήσεις δύο μεγάλων δημοκρατιών και δύο στενών, πολύ ικανών εταίρων, να ενταχθούν στην ισχυρότερη, πιο δυνατή αμυντική συμμαχία στην ιστορία του κόσμου. Δύο περήφανες, ανεξάρτητες χώρες, που ασκούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, μπορούν να αποφασίζουν για την ασφάλειά τους» είπε ο Μπάιντεν, πλαισιωμένος από τη Σουηδή πρωθυπουργό και τον Φινλανδό πρόεδρο.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto λέει ότι το Ελσίνκι «θα δεσμευτεί για την ασφάλεια της Τουρκίας. Παίρνουμε στα σοβαρά την τρομοκρατία. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές »! Δηλαδή ο Φινλανδός προτιμάει να καταστρατηγήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και να επιτρέψει στον Ερντογάν να παρέμβει στα εσωτερικά της Φιλανδίας, προκειμένου να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ!

«Τα φινλανδικά και σουηδικά στρατεύματα έχουν ήδη υπηρετήσει, ώμο με ώμο, με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία εργάζονται ήδη σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους άλλους συμμάχους και εταίρους μας για να υποστηρίξουν τον γενναίο λαό της Ουκρανίας, καθώς υπερασπίζεται την ελευθερία του ενάντια στη ρωσική εισβολή», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Η απαίτηση της Τουρκίας είναι τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία να εκδώσουν Κούρδους και τούρκους ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, τους οποίους η Τουρκία συκοφαντεί ως τρομοκράτες!

Γη και ύδωρ δίνει η Φινλανδία στην Τουρκία! (newsbreak.gr)