Αρχική » Για πρώτη φορά μεταπολεμικά σε δραματική κατάσταση τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ: Έχουν ντίζελ μόνο για 25 ημέρες «Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι»
Διεθνή

Για πρώτη φορά μεταπολεμικά σε δραματική κατάσταση τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ: Έχουν ντίζελ μόνο για 25 ημέρες «Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι»


Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται τα αποθέματα diesel των ΗΠΑ έχοντας απόθεμα μόνο για 25 ημέρες!


Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στην χειρότερη μεταπολεμική θέση λόγω των κινήσεων του Τ.Μπάιντεν στο διεθνές περιβάλλον

Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Brian Deese δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι τα αποθέματα ντίζελ είναι “απαράδεκτα χαμηλά” και “όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι” για την ενίσχυση της προσφοράς και τη μείωση των τιμών.

Ωστόσο, ακόμη και καθώς τα αποθέματα εξαντλούνται, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να έχει πολύ λίγες βιώσιμες επιλογές για μακροπρόθεσμη ανακούφιση.

Τι προκαλεί την κρίση;
Σε αντίθεση με το φυσικό αέριο και τα καύσιμα αεροσκαφών, η ζήτηση για ντίζελ ανέκαμψε με πολύ ταχύτερο ρυθμό από την πανδημία.

Το ντίζελ χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αγαθών καθώς και για την τροφοδοσία κατασκευαστικών, γεωργικών και στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού.

Το 2021, μόνο ο τομέας των μεταφορών στις ΗΠΑ κατανάλωσε 46,82 δισεκατομμύρια γαλόνια ή 1,11 δισεκατομμύρια βαρέλια αποσταγμένου καυσίμου (ουσιαστικά ντίζελ) – κατά μέσο όρο περίπου 128 εκατομμύρια γαλόνια την ημέρα.

Με την υψηλότερη ζήτηση για αυτό το καύσιμο, οι έμποροι πληρώνουν περισσότερο για άμεσες παραδόσεις από ό,τι για πιο μακροπρόθεσμες και αναμένουν ότι οι τιμές θα μειωθούν στο μέλλον – μια καθοδική δομή της αγοράς γνωστή ως “backwardation”.

Για πρώτη φορά μεταπολεμικά σε δραματική κατάσταση τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ: Έχουν ντίζελ μόνο για 25 ημέρες – Pronews.gr