Αρχική » Γ.Κύρτσος: «Ο Κ.Μητσοτάκης είναι ανεξέλεγκτος και αυτό θα το πληρώσει η ΝΔ – Δεν θα είναι πρωθυπουργός μετά τις εκλογές»
Video Ελλάδα Πολιτική

Γ.Κύρτσος: «Ο Κ.Μητσοτάκης είναι ανεξέλεγκτος και αυτό θα το πληρώσει η ΝΔ – Δεν θα είναι πρωθυπουργός μετά τις εκλογές»

«Η ΝΔ πέφτει με ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη»

Ο ανεξάρτητος -πλέον- ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, μίλησε για τη διαγραφή του από τη ΝΔ, για την κατάσταση που επικρατεί εντός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για το μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανεξέλεγκτος, κάνει ό,τι θέλει και θα το πληρώσει αυτό η Νέα Δημοκρατία», είπε σε συνέντευξη του στον Αργύρη Ντινόπουλο και στο «Ελλάδα FM». 

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να πάμε σε πρόωρες εκλογές γιατί η ΝΔ έχει υποχωρήσει, οπότε είναι σε φάση πτώσης και νομίζω ότι αυτή η πτώση που -αν κρίνω απ’ αυτό που κάνει ο Κ.Μητσοτάκης- θα μεγαλώσει», είπε για την πιθανότητα να γίνουν πρόωρες εκλογές και συνέχισε τονίζοντας: 

«Επειδή ξέρω πως σκέφτονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης το κοινό αίτημα των κομμάτων θα είναι να αλλάξει ο πρωθυπουργός. Και ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα ζητήσουν συγκυβέρνηση χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης. Επομένως ξέρει ότι εάν πάει σε πρόωρες εκλογές ξέρει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός, οπότε εάν δεν είναι πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης αυτοί που τώρα μουρμουρίζουν θα ξεκινήσουν να φωνάζουν και θα αμφισβητηθεί και από το εσωτερικό της ΝΔ». 

Ο Γ.Κύρτσος συνέχισε λέγοντας: «Πέφτει η ΝΔ με δική του ευθύνη. Δεν ξέρει τι να κάνει με τα προβλήματα, αλλά από την άλλη αν πατήσει το κουμπί των πρόωρων εκλογών θα πρέπει να φύγει από πρωθυπουργός». 

Για τα όσα ακούγονται για την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στο εξωτερικό τονίζει: «Αυτό που έχει γίνει σιγά σιγά, με ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη, είναι ότι έχουν ξεκινήσει να αναρωτιούνται για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Δημιουργείται η εικόνα ότι κάτι δεν πάει κάτι καλά με τον Κ.Μητσοτάκη ο οποίος εμφανίζεται ως σημαιοφόρος του φιλελευθερισμού στην ΕΕ αλλά οι πρακτικές του μόνο φιλελεύθερες δεν είναι». 

Για την διαγραφή του από τη ΝΔ είπε αρχικά «χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω, γειά  σας Μαρινάκης! Μπερδεύτηκα στην αρχή, σκέφτηκα ποιος Μαρινάκης, λέω γειά σας. Μετά μου λέει, ξέρετε σε λίγο θα ανακοινωθεί η διαγραφή σας από την Νέα Δημοκρατία. Εκεί κατάλαβα ποιος Μαρινάκης ήταν» και συνέχισε λέγοντας «καλά, αγόρι μου που σε συμπαθώ κιόλας, εσένα έβαλε ο Μητσοτάκης, δεν μπορούσε να με πάρει ο ίδιος μια που γνωριζόμαστε και τόσα χρόνια…»

«Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην πολιτική» απάντησε ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Η συνέντευξη του Γ.Κύρτσου: 

Γ.Κύρτσος: «Ο Κ.Μητσοτάκης είναι ανεξέλεγκτος και αυτό θα το πληρώσει η ΝΔ – Δεν θα είναι πρωθυπουργός μετά τις εκλογές» | Pronews