Αρχική » Γ.Τράγκας: «Γιορτάζουν την Δημοκρατία οι γόνοι όσων την ανέτρεψαν στην Αποστασία και έφεραν 21η Απριλίου και Αττίλα»
Ελλάδα Πολιτική

Γ.Τράγκας: «Γιορτάζουν την Δημοκρατία οι γόνοι όσων την ανέτρεψαν στην Αποστασία και έφεραν 21η Απριλίου και Αττίλα»

Δήλωση με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση ο πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι τοποθετείται για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του Κ.Μητσοτάκη καθώς και του νυν πολιτικού συστήματος που το ανεφέρε ως “άρρωστό”.

Στην δήλωση τονίζει φλέγοντα εθνικά ζητήματα όπως η τουρκική εισβολή στην Κύπρο αλλά και για ζητήματα όπως την “εξαφάνιση του Καραμανλή” από τη ΝΔ που όπως αναφέρει ο Γ.Τράγκας ότι επιχειρεί ο Κ.Μητσοτάκης ενώ παραπέμπει και φωτογραφίες από την δράση και την συνεργασία του ίδιου με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και τον Κώστα Καραμανλή.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση:

Σήμερα η μνήμη μου διεγείρεται και οι γραμμές που γράφω περιέχουν μελάνι οργής. Βλέπετε, η τύχη τα έφερε να ζήσω από κοντά όλες εκείνες τις δραματικές στιγμές της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (24 Ιουλίου 1974), εν μέσω των ερειπίων της κυπριακής τραγωδίας.

Δεν ξεχνάς πως έκρυβες τις σελίδες της επιστολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι, στα καλάθια των αχρήστων, για να μην τα βρουν οι άντρες της Στρατιωτικής Αστυνομίας του Πενταγώνου που έκαναν έρευνα, εκείνη τη νύχτα, στα γραφεία της “Βραδυνής”.

Τέτοια μέρα σήμερα, 47η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη, η μνήμη σε οδηγεί στην εικόνα της υποδοχής του από τον δολοφονημένο Τζώρτζη Αθανασιάδη και όλη την Αθήνα στο αεροδρόμιο, στα κεριά που άναψαν στα χέρια χιλιάδων και στην αγωνία των πρώτων ημερών, γιατί υπήρχε πάντα ο κίνδυνος δράσης των “χουντικών σταγονιδίων” και η περίπτωση νέου πραξικοπήματος από τους εναπομείναντες φίλους του νοσηρού – παράφρονα Ιωαννίδη.

Τέτοια μέρα γράφεις με το μελάνι των προσωπικών εμπειριών και των βιωμάτων σου και πικραίνεσαι, θυμώνεις, βλέποντας στο Προεδρικό Μέγαρο να γιορτάζουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, οι κλώνοι και οι γόνοι εκείνων που την ανέτρεψαν!

Οι φλόγες διαμαρτυρίας στους αθηναϊκούς δρόμους, οι ντάνες των εφημερίδων του Συγκροτήματος Λαμπράκη (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ) που καίγονταν από τους διαδηλωτές, φωτίζουν ακόμα τη μεγάλη προδοσία της Αποστασίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που παίζοντας τα παιχνίδια του Παλατιού και ξένων συμφερόντων, ανέτρεψε την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και άνοιξε το δρόμο στα άρματα της απριλιανής δικτατορίας. Άνοιξε το δρόμο στην τυραννία.

Σήμερα “γιορτάζουν” οι γόνοι και οι κλώνοι εκείνων που έφεραν την 21η Απριλίου, την ανατροπή της συνταγματικής τάξεως στην Κύπρο με την απόπειρα κατά του Μακαρίου, την εισβολή του Αττίλα και την οριστική διχοτόμηση του μαρτυρικού νησιού.

Η κυρία Πρόεδρος, τοποθετημένη από τον γιο του Εφιάλτη της Ιουλιανής Αποστασίας, αυτής της μεγάλης προδοσίας, θα προσφέρει Καμπανίτη οίνο στον ευεργέτη της και σε όλους τους κλώνους των δοσίλογων της Κατοχής, που είχαν πλήθος προνομίων από τη γερμανική Βέρμαχτ, αλλά σήμερα οι γιοι τους απολαμβάνουν υπουργικούς θώκους στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός, διάλεξε για αντιπρόεδρό του τον γιο εκείνου που είχε την προνομιακή διανομή του κατοχικού Τύπου (Πικραμένος) στην περίοδο της Κατοχής, που οι Γερμανοί βασάνιζαν και εκτελούσαν τον Ελληνικό λαό.

Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό που στην κυβέρνησή του έχει τον εγγονό του αρχηγού των γερμανόφιλων επί Μεταξά (Σκυλακάκης), που πίεζε τον δικτάτορα να βγει στον πόλεμο υπέρ του γερμανικού – ναζιστικού άξονα! Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό που επέλεξε και τοποθέτησε σε καίρια πόστα ανθρώπους του μεγάλου δοσιλόγου των Γερμανών, Τζορτζ Σόρος.

Επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη και κ. Σακελλαροπούλου είναι εμφανής η προσπάθεια αποκαθήλωσης όχι μόνο των αρχών της παλαιάς Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της πλήρους “εξαφάνισης” του ονόματος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Γι αυτό το λόγο σε όλες τις επετείους, σε όλες τις γιορτές για τη Δημοκρατία δεν γίνεται ουδείς λόγος στη συμβολή του και στο γεγονός ότι επί των ημερών του η χώρα πήγε “γιαλό – γιαλό” και πορεύθηκε με εθνική υπερηφάνεια, ομαλότατη εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία και συνύπαρξη Καραμανλή – Παπανδρέου στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Καραμανλής σεβόταν και δεν δίχαζε. Ένωνε. Ο Εθνάρχης είχε απόλυτο σεβασμό στους πολιτικούς αντιπάλους του και είχε δώσει ρητή οδηγία να μην παρακολουθούνται. Επίσης σεβόταν τους αντιφρονούντες.

Αντίθετα, ο Εφιάλτης πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού, παρακολουθούσε με “Μαυρίκειες” μεθόδους ακόμα και το προσωπικό τηλέφωνο του Ανδρέα Παπανδρέου και καταδίωκε σκληρά όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του ή εκείνους που δεν του έκαναν τα χατίρια.

Η οικογένεια Μητσοτάκη ποτέ δεν σεβάστηκε τη Δημοκρατία. Υπήρξε πάντα, από την εποχή της Κατοχής έως και σήμερα στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου, στενή φίλη του γερμανικού παράγοντα και του μεγάλου κεφαλαίου, τόσο του ελληνικού όσο και του ξένου.

Ο πατέρας ήρθε στην εξουσία με το κολασμένο ’89, ως αρχάγγελος της κάθαρσης χρησιμοποιώντας ένα πλήθος χαλκευμένων εγγράφων για να σύρει και να εξευτελίσει στο Ειδικό Δικαστήριο εκείνον που τον χαρακτήρισε Εφιάλτη. Ο γιος του, εφιαλτικότερος του πατρός ήρθε στην εξουσία μετά από συμφωνία των “καμένων” πολιτικά, οπλαρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έλαβαν πλούσια πολιτικά τιμάρια για να υποστεί “πολιτική κόπωση” ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και να εγκαταλείψει την κούρσα.

Είναι σαφώς θλιβερή η παρατεταμένη σιωπή τους, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης “πυρπολεί” την οικονομία, διχάζει και φοβίζει το λαό, ενώ παρακολουθεί με τα μάτια τρομαγμένου πτηνού τον Ερντογάν να τρώει αργά – αργά τις σάρκες της Κύπρου και να αλείφει ως βούτυρο στο ψωμί του το Αιγαίο.

Σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο γιορτάζουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας οι κλώνοι και οι γόνοι, εκείνοι που την ανέτρεψαν και έφεραν στη ζωή των Ελλήνων μαύρες ημέρες δυστυχίας, μελαγχολίας, ταπείνωσης και συρρίκνωσης.

Η κυρία Πρόεδρος βγάζει “εξανθήματα” όταν ακούει το όνομα Κωνσταντίνος Καραμανλής, ή παίζεται ένα στρατιωτικό εμβατήριο, αλλά λάμπει το δέρμα της όταν ψηφίζει υπέρ της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” ή υπέρ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (εγγονού εκείνου που πήρε από τους Γερμανούς το προνόμιο να εγκαταστήσει ηλεκτρική μονάδα στη Βόρειο Ελλάδα).

Έχει καλέσει τους ΛΟΑΤΚΙ, για τους οποίους προφανώς πιστεύει ότι θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα μαζί με τους μετανάστες και ορισμένα άλλα τραγικά πρόσωπα, όπως η κ. Μάγδα Φύσσα, προκειμένου να δώσει ένα τόνο ανθρωπιάς και προοδευτικής επίφασης. Φυσικά, οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν ότι τόσο η επτάχρονη τυραννία, όσο και η δεκαετία, τα πέτρινα χρόνια του μνημονίου, οφείλονται σε ανθρώπους όπως ο κ. Μητσοτάκης, η κ. Σακελλαροπούλου, ο κ. Πικραμένος και οι ακροδεξιοί της Νέας Δημοκρατίας με το μελανότατο παρελθόν. Όλοι αυτοί, ούτε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων δεν θα επέτρεπε να περάσουν από τη Νέα Δημοκρατία και το Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σήμερα γιορτάζουμε την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Φυσικά οι κρατούντες δεν θέλουν να λένε, να υπενθυμίζουν ότι αναπήδησε μέσα από τις στάχτες της κυπριακής συμφοράς που προκάλεσαν οι άφρονες – τύραννοι των Αθηνών.

Έχουν ξεχάσει και την Ιουλιανή Αποστασία και τη διχοτόμηση του νησιού της Αφροδίτης. Από την εποχή της σφαγής των Καλαβρύτων και των ταγμάτων ασφαλείας έως και σήμερα, οι γενεές των Ελλήνων βλέπουν να εναλλάσσονται στην εξουσία Πρωθυπουργοί και Υπουργοί, γόνοι και κλώνοι εκείνων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τους Γερμανούς. Η χώρα εξαιτίας τους είναι στα βράχια και σε διαρκή συρρίκνωση.

Η μνήμη μου, η ψυχή μου, η καρδιά μου και το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι, τιμάμε σήμερα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και όλους εκείνους που αντιστάθηκαν επί Επταετίας και συνέβαλαν στην επιστροφή της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε το τίμημα, την απώλεια μεγάλου τμήματος του Ελληνισμού. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και ότι αυτοί που οργανώνουν τη θεατρική παράσταση σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέτρεψαν τη Δημοκρατία τον Ιούλιο του ’65 και το 2010 έφεραν και ψήφισαν τη γερμανική οικονομική κατοχή υπό τη μορφή του μνημονίου.

Ετικέτες