Αρχική » «Δελφινάριο» στα έγκατα της γης!
Ελλάδα Πολιτική

«Δελφινάριο» στα έγκατα της γης!

Ο σωσίας του Σεφερλή που έκλεψε την παράσταση

Λες και ήταν σε παράσταση του Μάρκου Σεφερλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη χθες το πρωί στην πρώτη δοκιμαστική διαδρομή του μετρό Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του.

Το πρώτο δρομολόγιο έγινε μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, αλλά οι Θεσσαλονικείς θα χρειαστούν ακόμα έναν χρόνο για να το δουν να λειτουργεί κανονικά.

Το τηλεοπτικό σόου που στήθηκε, με… πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είχε περιοδεύοντα… θίασο τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο, ενώ ο οδηγός του συρμού έμοιαζε καταπληκτικά στον Μάρκο Σεφερλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστράτευσε για τις ανάγκες της φιέστας τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους, που επιβιβάστηκαν στον συρμό.

Η Μαρέβα βρέθηκε στο πλευρό του συζύγου της μία ημέρα μετά τις αγκαλιές της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυς Μπαζιάνα, με συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Στη δοκιμαστική διαδρομή ήταν παρόντες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι οποίοι ανυπομονούν να δουν το μετρό να λειτουργεί για τους πολίτες και όχι για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διάρκεια της διαδρομής 9,6 χλμ. ανάμεσα σε 13 σταθμούς, από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, ήταν 17 λεπτά, με όριο ταχύτητας τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πει το παραμικρό για την ημερομηνία παράδοσης του έργου, για να μην εκτεθεί… Και μία λεπτομέρεια: Το τρένο ταξίδευε για λόγους ασφαλείας με μόλις 15 χλμ./ώρα στο τμήμα από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το Συντριβάνι, καθώς ο έλεγχος του συρμού ήταν χειροκίνητος. Αυτό δεν το είχαν διασφαλίσει στον χειροκίνητο έλεγχο των σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς…