Αρχική » Δεν βάζει μυαλό ο ΣΥΡΙΖΑ: Στις προγραμματικές του θέσεις τα τουρκικά σε δημόσια σχολεία!
Πολιτική

Δεν βάζει μυαλό ο ΣΥΡΙΖΑ: Στις προγραμματικές του θέσεις τα τουρκικά σε δημόσια σχολεία!

Στηρίζει και το δικαίωμα… αυτοπροσδιορισμού! Με τέτοιες θέσεις τρίβει τα χέρια της η Άγκυρα!facebook sharing button

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αφήνουν να κατανοήσει πόσο επικίνδυνες είναι οι θέσεις στις οποίες εμμένει και αφορούν στα εθνικά μας θέματα. Είναι αδιανόητο ότι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία κατά τη διάρκεια των εργασιών της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, υπάρχει η εισαγωγή των τουρκικών ως γλώσσας επιλογής σε δημόσια σχολεία! Δηλαδή η διαχρονική απαίτηση της Άγκυρας, που θα τρίβει τα χέρια της!

Οι μεταρρυθμίσεις για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που περιλαμβάνονται στο κείμενο των Προγραμματικών Θέσεων, προτείνεται επίσης ανάδειξη μουφτήδων με διαδικασίες που θα αποφασιστούν σε διαβούλευση με τη μειονότητα και εκλογές στις βακουφικές επιτροπές.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει ως προτεραιότητα την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη Θράκη που θα ενισχύσουν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και την κοινωνική συνοχή στην περιοχή, διορθώνοντας σοβαρά λάθη του παρελθόντος και ακυρώνοντας, παράλληλα, τις παρεμβάσεις τρίτων σε ζητήματα που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, προώθησε την ιστορικής σημασίας νομοθετική ρύθμιση για την προαιρετικότητα της Σαρίας και εκσυγχρονισμό των μουφτειών, διόρισε Τοποτηρητές και άνοιξε την συζήτηση για κατάργησή της Σαρίας σε διαβούλευση με την μειονότητα. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει την ανάδειξη μουφτήδων με διαδικασίες που θα αποφασιστούν σε διαβούλευση με τη μειονότητα και θα εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους. Παράλληλα, στηρίζει την διενέργεια εκλογών στις διαχειριστικές επιτροπές δήμων Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου και τη διενέργεια εκλογών στις βακουφικές επιτροπές το συντομότερο δυνατόν.

Στηρίζει την σύγχρονη και συμπεριληπτική εκπαίδευση στην Θράκη, με ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και δημιουργία νέων σχολείων με εισαγωγή των τουρκικών ως γλώσσα επιλογής. Υπογραμμίζει την ανάγκη για υποστήριξη των μειονοτικών σχολείων τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο όσο και εγκαταστάσεων/υποδομών- μια διαδικασία που προωθήθηκε κατά κόρον από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει παράλληλα, τη συνέχιση του προγράμματος που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ (και εφαρμόστηκε το 2017-2019) σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς και προέβλεπε την ταυτόχρονη παρουσία στην τάξη της νηπιαγωγού και συνεργάτριας/η από τη μειονότητα πτυχιούχο παιδαγωγικών ελληνικού πανεπιστημίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία η μητρική γλώσσα των παιδιών και να διευκολυνθεί η κοινωνικοποίησή τους. Στηρίζει την ίδρυση ιδιωτικών νηπιαγωγείων στη βάση σαφούς κανονιστικού πλαισίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει επίσης το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού όπως ορίζεται από το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο, στη βάση και των εν εξελίξει δικαστικών διαδικασιών.

Στηρίζει την ενίσχυση μέτρων θετικής διάκρισης που συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη και την κοινωνική συνοχή».

Ετικέτες