Αρχική » Δεν είναι τόσο καλά για τη ΝΔ τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως θέλει να τα εμφανίζει η κυβέρνηση
Ελλάδα Πολιτική

Δεν είναι τόσο καλά για τη ΝΔ τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως θέλει να τα εμφανίζει η κυβέρνηση

Έξι περιφέρειες και ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να «χαθούν»

Δεν είναι τόσο καλά για τη ΝΔ τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως τουλάχιστον θέλει να τα εμφανίζει η κυβέρνηση, αφού εκτός του ότι ο δήμος Αθηναίων δεν κερδήθηκε από τον πρώτο γύρο, κινδυνεύει να χαθεί σχεδόν σίγουρα η Θεσσαλονίκη, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίρροπες ακόμα και έξι περιφέρειες.

Στη Θεσσαλονίκη, με την ενσωμάτωση στο 100%, ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προηγείται με ποσοστό 27,33% και θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο με τον Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 25,74% και ο οποίος είναι σίγουρο πως θα λάβει την στήριξη του Σπύρου Πέγκα ο οποίος έλαβε ποσοστό 20,74%.

Περιττό να ειπωθεί πως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα στηρίξουν τον αντίπαλο του Κ.Ζέρβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και αρκετοί επώνυμοι Νεοδημοκράτες.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για τη ΝΔ και τον Κ.Αγοραστό και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο νυν περιφερειάρχης, στην χθεσινή αναμέτρηση έλαβε ποσοστό 41,37% και 155.386 ψήφους, ενώ σε εκείνη του Μαίου 2019 είχε λάβει ποσοστό 55,75% και καλείται να αναμετρηθεί στον β΄γύρο της επόμενης Κυριακής με τον Δημήτριο Κουρέτα που έλαβε ποσοστό 34,11% και 128.103 ψήφους.

Το «ρεύμα» είναι εναντίον του.

Άσχημη φαίνεται πως θα είναι η εξέλιξη γιατί Ν. και στην Δυτική Μακεδονία όπου ο υποψήφιός της Γ.Κασαπίδης με ποσοστό 34,23% έχασε στον πρώτο γύρο από τον «γαλάζιο» αντάρτη Γ.Αμανατίδη, ο οποίος πήρε ποσοστό 35,54%
35,54%.

Σημειώνεται ότι ο Γ.Αμανατίδης είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επειδή είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την θέση του περιφερειάρχη.

Δύσκολα είναι όμως και τα πράγματα για τη ΝΔ και στην περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου, όπου θα ήταν καλό να εκλεγεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής γιατί είναι η τέτοια η συγκεκριμένη θέση που χρειάζεται έναν άνθρωπο που ξέρει να οργανώνει άμυνα απέναντι στα Δαρδανέλια.

Ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός συγκεντρώνει 42,50% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι χάνει την εκλογή από τον πρώτο γύρο για μισή μονάδα και πλέον θα αγωνιστεί στον β’ γύρο επί ίσοις όροις με τον δεύτερο με ποσοστό 31,94% που είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος όμως είναι αναγνωρίσιμος και αυτό μπορεί να παίξει καίριο ρόλο.

Επί ίσοις όροις θα διεξαχθεί και ο β’ γύρος στη Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης όπου κέρδισε μεν ο «γαλάζιος» Χρήστος Μέτιος με ποσοστό 42,28 τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος έλαβε ποσοστό 35,33% αλλά και αυτός απέτυχε για λίγο να εκλεγεί και τώρα όλα είναι ανοιχτά στον β’ γύρο.

Στην Περιφέρεια του Ιονίου ο «γαλάζιος αντάρτης» Ιωάννης Τρεπεκλής, κέρδισε την επίσημη υποψήφια της ΝΔ, την Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, λαμβάνοντας ποσοστό 32,54% έναντι 27,41%, ακριβώς όπως έγινε και στη Δυτική Μακεδονία με τον Γ.Αμανατίδη.

Συνεπώς, τα πράγματα για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ρόδινα και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να χαθούν από τρεις έως και έξι περιφέρειες.

Κάποιος μπορεί να πει ότι είναι τα πρώτα σημάδια πραγματικής «φθοράς» της ΝΔ, ειδικά αν συνυπολογιστεί το γεγονός πως το ποσοστό της αποχής ήταν πάρα πολύ μεγάλο.

Γιατί κάποια στιγμή οι ψηφοφόροι που απέχουν θα επιστρέψουν στις κάλπες και όταν το κάνουν συνήθως είναι για να ψηφίσουν την αντιπολίτευση.

pronews.gr

Ετικέτες