Αρχική » Δεν τούς σταματά τίποτα – Προχωρούν στον άμεσο εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών
Ελλάδα

Δεν τούς σταματά τίποτα – Προχωρούν στον άμεσο εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών


Θέλουν να κάνουν πειραματόζωα και τους εφήβους – Τι άλλο περιλαμβάνει το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης;


Αποφασισμένη να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες, όλων των ηλικιών, είναι η κυβέρνηση. Δεν διστάζει να βάλει στη διαδικασία (σε αυτή τη φάση) να κάνουν το εμβόλιο και οι έφηβοι ηλικίας από 15 έως 17 ετών.

Αδιανόητο, αν σκεφτεί κανείς ότι, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους νέους σε πειραματόζωα, αφού τα εμβόλια πρακτικά και θεωρητικά παραμένουν σε πειραματικό στάδιο, και δεν έχουν τις διαπιστεύσεις που θα έπρεπε για να πάνε σε μαζικό εμβολιασμό.

Παπαευαγγέλου: «Προχωράμε σε άμεσο εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών»
«Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης» επισήμανε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι» συμπληρώνει η κ. Παπαευαγγέλου.

Και με τη… «βούλα» του ΕΜΑ
Όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλλου, ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16.

«Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» σημείωσε ωστόσο η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, και προκαλεί εντύπωση, καθώς οι δεδομένα και τα «προνόμια» που προσφέρει η κυβέρνηση μόνο συνθήκες υποχρεωτικότητας δημιουργούν…

Έρχονται και άλλα εμβόλια
«Μέσα στον Ιούλιο μπορούν να εγκριθούν κι άλλα εμβόλια, προς το παρόν έχουμε μόνο της Pfizer», είπε η καθηγήτρια, ενώ πρόσθεσε ότι «μελετάται η νοσηρότητα παιδιών με υποκείμενα νοσήματα 12 με 15».

Με αφορμή τη μεταδοτικότητα του ιού, σχολίασε δε ότι υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα στα μικρά παιδιά κάτω του έτους τα οποία είναι λίγο πιο ευάλωτα, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα νοσηλείας.

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες των εμβολίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχουμε δεδομένα για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε 20 και 30 χρόνια, αλλά με βάση τη βιολογία και την τεχνολογία για το mRNA δεν προκύπτει ότι τα εμβόλια θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις ή ότι έχουν σχέση με την αναπαραγωγή.

newsbreak.gr

Ετικέτες