Αρχική » Δεν υπάρχει ένας βουλευτής της ΝΔ με αρχές, να ζητήσει σύγκλιση της ΚΟ;
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Δεν υπάρχει ένας βουλευτής της ΝΔ με αρχές, να ζητήσει σύγκλιση της ΚΟ;

Ο Πρωθυπουργός μπορεί να επηρεάζει τη συμπεριφορά των υπουργών του, καθώς αυτός τους έδωσε χαρτοφυλάκια… Δεν μπορεί όμως να ορίζει και τη συνείδηση των βουλευτών.

  

Ένας Πρωθυπουργός που λέει ότι δεν ήξερε ότι η ΕΥΠ -με τον Κοντολέων και τον ανεψιό του -παρακολουθούσαν έναν πολιτικό του αντίπαλο για τρεις μήνες, δεν γίνεται πιστευτός από κανένα όταν βεβαιώνει ότι δεν ήξερε τις σωρηδόν παρακολουθήσεις με το Predator. Ότι μόλις τώρα τελευταία άκουσε ότι υπάρχει – μαζί με καμιά 500ριά άλλα παράνομα λογισμικά- αλλά να μην ανησυχούμε: θα το… απαγορεύσει!

Με την ευκαιρία ας βγάλει κι ένα νόμο που να λέει ότι απαγορεύονται οι κλοπές και οι ληστείες, μήπως και ησυχάσει ο κόσμος.

Ο άνθρωπος μας κοροϊδεύει κανονικά. Όπως του είπε και ο Χάρης Καστανίδης, τι στο διάολο έχει την ΕΥΠ στη δούλεψή του, αν δεν μπορεί να εντοπίσει ποιοι έφεραν το Predator; Τους έχει εντοπίσει και ο τελευταίος ρεπόρτερ του αστυνομικού ρεπορτάζ…

Αν δεν ξέρει και θέλει να μάθει, γιατί απαγόρευσε σε μάρτυρες να καταθέσουν, δεν επέτρεψε να κληθούν ύποπτοι και εμπόδισε αρμοδίους θεσμικούς και δικαστικούς φορείς να κάνουν τη δουλειά τους;

Έτσι, το μόνο που κατάφερε είναι να εξελιχθεί σε προσωπικό Βατερλό του και η συνέντευξη με την οποία θα «καθάριζε» την κατάσταση. Και ό,τι άλλο λέει. Με ψέματα δεν καθαρίζει τίποτε.

Αντίθετα συνιστά νέο διεθνές κάζο ότι από την Αγγλία οι Times του είπαν κατάμουτρα ότι ψεύδεται, με τον ισχυρισμό για απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που λέει ότι ο Κ. Βαξεβάνης «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα».

Οι Times δεν είναι φίλοι του Βαξεβάνη. Απλώς δεν είναι στη «λίστα Πέτσα», έψαξαν την απόφαση και εντίμως ανάφεραν ότι δεν λέει τέτοια πράγματα.

Το ξέραμε ήδη, από διαρροή του Δένδια: στην ενημέρωση που έκαναν οι Αμερικανοί στο υπουργείο Εξωτερικών δεν αναφέρεται ροή ρωσικού χρήματος προς την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος σε δυο Κοινοβούλια- το ελληνικό και το Ευρωκοινοβούλιο.

Η επιτροπή PEGA, ειδικευμένη στα παράνομα λογισμικά παρακολουθήσεων, τον ξετίναξε – παρότι της έκρυψε στοιχεία και μάρτυρες.

Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το αντιπροσωπευτικό όργανό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι «φωλιά ανθελλήνων», που θέλουν να «προσβάλουν και να συκοφαντήσουν τον Πρωθυπουργό» είναι η Ασημακοπούλου, που ανάθεμα και αν κατάλαβέ που βρίσκεται και ποιος είναι ο ρόλος της. Αν υπήρξε προσβολή, ήταν του Μητσοτάκη προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με ποια αξιοπιστία ο Πρωθυπουργός μπορεί να μιλάει για μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά, όταν δεν κάνει το αυτονόητο: να επιτρέψει ανεξάρτητη έρευνα και να πάρει πίσω το νόμο που απαγορεύσει την ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση. Τόσο απλό.

Το αποτέλεσμα μετά και την αποκάλυψη από το Documento ότι παρακολουθούνται περισσότεροι οι δικοί του από τους αντιπάλους του, είναι καταλυτικό στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ουδείς -και είναι υπερβολή- δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν τον παρακολουθούσε το Μέγαρο Μαξίμου. Πλην του Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο πάντως δεν σαφές: υπερασπίζεται τον Μητσοτάκη ή τον τρολάρει; Εκτός αν υπερασπίζεται απλώς τον εαυτό του.

Πάντως, υπουργοί και στελέχη αποφεύγουν να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό. Αντίθετα, ένας μετά τον άλλο απομακρύνονται και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση λίστας όσων τον έχουν προγράψει κιόλας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Στέλιο Κούλογλου, ακόμη και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ θέλει να παραιτηθεί. Ποιος ξέρει είδαν τα ματιά του…

Ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα που δεν αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά του άλλους. Κυρίως τους βουλευτές του -στην κυβέρνηση οι μισοί είναι εξωκοινοβουλευτικοί άλλωστε- που έχουν τη λαϊκή εντολή να εκπροσωπούν το έθνος, όχι τον Πρωθυπουργό.

Καθώς όλο και περισσότερο ενισχύεται η άποψη ότι ο Μητσοτάκης «κυβερνούσε με κοριούς», κουρελιάζοντας το Σύνταγμα και τους θεσμούς – ενώ ο ίδιος και οι υποτακτικοί του έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι δικαιούνται να παρακολουθούν και τους βουλευτές – γιατί μένουν σιωπηλοί;

Εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, -που έθεσε δημοσία το θέμα και ζήτησε απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί-, και όσα έχουν πει ο Κώστας Τζαβάρας και η Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υπόλοιποι μουγγάθηκαν.

Βλέπουν το Πολίτευμα να υπονομεύεται, τον προσωπικό βίο πολιτικών φίλων και αντίπαλων του Μητσοτάκη να μπαίνει σε «στικάκια», την διακυβέρνηση να μετατρέπεται σε υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου και απλώς παρακολουθούν. Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι.

Δεν υπάρχει ένας βουλευτής της ΝΔ με αρχές και το θάρρος της γνώμης του να ζητήσει τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της;

Ο Πρωθυπουργός μπορεί να επηρεάζει τη συμπεριφορά των υπουργών του, καθώς αυτός τους έδωσε χαρτοφυλάκια… Δεν μπορεί όμως να ορίζει και τη συνείδηση των βουλευτών.

Δεν εκπροσωπούν τον ίδιο, αλλά τους πολίτες που τους ψήφισαν και ενώπιόν τους ο Μητσοτάκης οφείλει να απολογείται: χάρη στην ψήφο εμπιστοσύνης τους βρίσκεται στη Πρωθυπουργία.

Ένας μωρέ, ένας, δεν βρίσκεται να σώσει την τιμή και των υπολοίπων; Τόσο φοβισμένοι είναι όλοι σε αυτό το κόμμα και τόσο πολύ έχει επεκταθεί η ισορροπία τρόμου;

Γ. Λακόπουλος: Δεν υπάρχει ένας βουλευτής της ΝΔ με αρχές, να ζητήσει σύγκλιση της ΚΟ; (ieidiseis.gr)