Αρχική » Δημήτρης Μαύρος: Η ΝΔ έχει υποστεί μεγάλο στραπάτσο…κι ο ΣΥΡΙΖΑ υποεκτιμάται
Ελλάδα Πολιτική

Δημήτρης Μαύρος: Η ΝΔ έχει υποστεί μεγάλο στραπάτσο…κι ο ΣΥΡΙΖΑ υποεκτιμάται

«Οι παίκτες που εμφανίζονται ως νέοι και άφθαρτοι στο πολιτικό σκηνικό δεν καταφέρνουν να πείσουν τελικώς», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στο..ν 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο κύριος Μαύρος αποκάλυψε ότι έχει… κάνει μελέτη με τραγικά συμβάντα που έχουν συμβεί στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστώσει πόσος χρόνος χρειάζεται για να αφομοιωθεί το σοκ στην κοινωνία. Ο ίδιος, έκανε λόγο για έξι με εξίμισι εβδομάδες, εκτιμώντας ότι «θα είναι ουσιαστικότερα τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων μετά το Πάσχα». 

Ο Δημήτρης Μαύρος υπογράμμισε ότι «παρατηρείται ένα φρενάρισμα στην μείωση των ποσοστών των κομμάτων εξουσίας», προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖA σταδιακά ανακάμπτουν». Πάντως, επέμεινε ότι «ο αντισυστημισμός άρχισε να εμφανίζεται δραματικά έντονα, όπως και η διόγκωση κομμάτων που μοιάζουν να είναι αντισυστημικά».

«Η άνοδος του κόμματος Βαρουφάκη είναι ένας από τους παράγοντες που στερεί την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος ανέδειξε τους δύο κύριους παράγοντες στην αδιευκρίνιστη ψήφο: επανέλαβε ότι «έχει πάθει μεγάλο στραπάτσο η Νέα Δημοκρατία μετά τα Τέμπη», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην αδιευκρίνιστη ψήφο «υπάρχει μεγάλη παρουσία ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας». 

Ο δεύτερος παράγοντας των αχαρτογράφητων ψηφοφόρων είναι η υποεκτίμηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα δείγματα», όπως είπε ο γνωστός δημοσκόπος..